Verstappen jäi esialgu kodurajal pika ninaga

Copy
Lando Norris (paremal) näitas Hollandis Max Verstappenile ajasõidus tagatulesid.
Lando Norris (paremal) näitas Hollandis Max Verstappenile ajasõidus tagatulesid. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Kuningliku vormelisarja F1 hooaeg on jõudnud Hollandisse, kus sõidetakse tänavune 15 osavõistlus. Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut kodupubliku meelehärmiks hoopis Lando Norris (McLaren).

McLareni esisõitjal õnnestus kogu kvalifikatsiooni Zandvoorti ringrajal teravaimat tempot näidata. Otsustaval perioodil sõitis britt välja aja 1.09,673, mis jäi konkurentidele kaugelt püüdmatuks. Ta oli ainus, kes suutis alistada 1.10 piiri.

Kodupubliku meelehärmiks peab kolmekordne maailmameister Max Verstappen alustama võidusõitu teiselt kohalt. Tänavu kaheksa kvalifikatsioonivõitu teeninud hollandlane jäi Norrisele alla lausa 0,356 sekundit. Kolmanda koha hõivas Norrise meeskonnakaaslane Oscar Piastri (+0,499).

Tegelikult pole McLareni sõitjate kiirus sugugi üllatuseks. Nimelt on Norris suutnud viimasest kuuest kvalifikatsioonist võita koguni pooled. Samuti on mõlemad McLareni sõitjad teeninud tänavu ühe etapivõidu.

Ajasõidu suurimaks ülletuseks oli MM-sarjas vastavalt viiendat ja kuuendat kohta hoidvate Carlos Sainzi ja Lewis Hamiltoni ebaõnnestumine. Ferrariga kihutav hispaanlane leppis 11. ja Mercedeses sõitev britt alles 12. positsiooniga.

Hollandi GP sõidetakse pühapäeval.

Tagasi üles