Djokovic võttis sõna tennisemaailma dopinguskandaali teemal

Copy
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: Nafoto / ZUMA Press Wire / Scanpix

24-kordne slämmivõitja Novak Djokovic (ATP 2.) nõuab dopinguga seotud juhtumites selgeid reegleid ja kõikidele sportlastele võrdseid tingimusi.

Djokovic tõstatas keelatud ainetega seotud teema, kuna sel nädalal lahvatas tennisemaailmas dopinguskandaal, kuhu kisti maailma esireket Jannik Sinner. Itaallane andis märtsis kaks positiivset dopinguproovi, kus leiti klostebooli. See aine aitab inimesel ebaloomulikult kasvatada lihasmassi.

Sinneri dopinguproov viitas aga saastumisele ja seda suutis ka Itaalia tennisetäht eeskujulikult selgitada. Nõnda tühistati talle määratud esialgne võistluskeeld ja sporditäht pääses karistuseta.

Tennisemaailm lõi aga hoobilt kihama ning mitmed sportlased kritiseerisid praegu kehtivaid reegleid. Nende hulka kuulub ka Djokovic, kes mõistab paljude konkurentide pahameelt, kuna kõik pole saanud nõnda positiivset tulemust enda õiguste eest seistes.

«Mõistan mängijate pahameelt, kuna praegune süsteem pole järjepidev. Kui vaadata praegust juhtumit, siis see lõppes peaaegu kohe, kui kõik üldse algas. Samas on endiselt süsteemis palju vigu, millega tuleb viivitamatult tegeleda,» lausus Djokovic.

«Meil puuduvad selged reeglid. Saan aru neist sportlastest, kes tunnevad, et neid ei kohelda samaväärselt. Loodetavasti suured spordiorganistatisoonid õpivad sellest juhtumist ja võtavad tulevikus sarnaseid olukordi lahendades parema hoiaku.»

Tagasi üles