Otepää MMil medalitseremooniale jõudnud Kehva: teise ringi lõpus olid külmavärinad

Copy
Mark-Markos Kehva
Mark-Markos Kehva Foto: Eero Vabamägi

Pühapäeval jätkus Otepääl suvebiatloni MM, kus meesjuunioride 10 km jälitussõidus sai Mark-Markos Kehva 6. koha ehk pääses medalitseremooniale. Esikümnesse murdis ka teine noor Eesti laskesuusataja Rasmus Tiislär, kes lõpetas 8. kohal.

Juunioride maailmameistriks krooniti Vitalii Mandzõn, kel jäi küll kokkuvõttes üles neli märki, ent see ei takistanud teda esikohta hoidmast. Hõbemedali võitnud ja samuti neljal trahviringil käinud norralast Sivert Gerhardseni edestas ukrainlane 18,8 sekundiga. Pronks läks samuti Norrasse, kui kolmandana finišeerus Haavard Tosterud (4, +22,5).

Eile meesjuunioride 7,5 km sprindis sai Kehva 15. koha. «Kui on võimalus homme, siis sooviks ikka ühe lillekimbu vanaemale viia,» sõnas Kehva laupäeval pärast võistlust ning viitas medalitseremooniale, kuhu pääsevad kuus kõige kiiremat noormeest. Selle saavutusega sai ta täna jälitussõidus hakkama: «Tore, et täna ei pidanud ise lillekimpu ostma.»

Liidrile kaotas Kehva 36,2 sekundiga ning püstitiirus pidi ta minema kahele trahviringile. «Väga raske ja tuuline võistlus oli. Esimene ring läksin julgelt välja, sest minust eespool oli päris palju kiireid poisse. Üritasin neile tuulde saada. Üpris vara sain aru, et kompan suhteliselt piiri peal ning nii jätkates lõpetaks ma enda sõidu esimese paari ringiga ära. Õnneks oli vorm normaalne. Kannatas täitsa piirajas sõita ja selle raske koormuse pealt lasta.

Kuskil teise ringi lõpus olid kümavärinad ja väga halb olla. Peas mõtlesin, et kuidas ma lõpuni lasen. Siiski suutsin keha maha rahustada ja normaalselt lasketiirudest läbi tulla. Kuigi vastased pakkusid natuke rohkemat, siis olen ma rahul sellega, mis kätte jäi,» märkis Kehva.

Esikümnesse pürginud Tiislär kaotas võitjale 54,3 sekundiga. Pärast jõupingutust rääkis eestlane, et tema tegi oma karjääri ühe parema võistluse: «Lasketiirus tuli peaaegu kõik välja. Rajal oli veidi raske, sest jalad ja käed nii hästi ei tõuganud. Emotsioonid on ikkagi head.»

Kokku pidi ta minema kolmele trahviringile (0+2+0+1). «Ma läksin enda rütmiga laskma. Esimesed kaks märki jäid teises tiirus üles, aga kolm viimast läksid pihta. Pigem lasta rütmiga kui lihtsalt passida,» lausu Tiislär.

Täna peetakse Otepääl suvebitaloni MMil kell 12.15 naisjuunioride jälitussõit, kus meie sportlastest asub võistlustulle eile sprindis 5. koha sanud Vibeke Välbe.

Tagasi üles