Otepää MMil medalitseremooniale pääsenud Külm: ma teen õiget asja

Copy
Susan Külm
Susan Külm Foto: Eero Vabamägi / Postimees

​Täna jätkus Otepääl suvebiatloni MM, kus naiste ühisstardis sõidus sai Eesti laskesuusataja Susan Külm kuuenda koha.

Külm jäi enda esitusega rahule, kuid leidis, et laskmises saaks ta parem olla. 

«Palju trahve, aga täna olid ka väga rasked olud. Juba pealelaskmisel oli nii, et isegi suusatada oli vastutuult raske. Ma olen oma taktika valikuga viimasel ringil rahul. Siit ära minnes ei teadnud veel, et kas ma olen viies või kuues. Tehvandi tõusupeal öeldi juba, et on kuus-seitse.»

«Siis ma teadsin, et võtan tal (Paulina Batovska Fialkoval – T.G.) tuulde ja jätan lõpu peale ja siis ma kuidagi laskusin mööda ja ma mõtlesin, et proovin: kui kaotan, siis vähemalt proovisin.

Aga õnneks tal oli ka vist kolm päeva jalas, nii et täna võitsin mina. Selles mõttes oli hea see käik seal ära teha. Lõpus ma ei tea, kas mul oleks seal täna seda lõpuspurti sees olnud,» rääkis Külm.

Mida ta enda kohta teada sai nende kolme päeva jooksul? «Me ei tee valet asja. Mina olen kindel, mina usun Indrekut ja ma pean võtma kõike läbi Susani pilgu. Ma usun, et ma teen õiget asja. Saab alati rohkem teha ja veel paremini, aga sammud õiges suunas on olemas. Ma lähen proovin igal võistlusel,» sõnas Külm.

Otepääl ei olnud nii palju võistlejaid kui MK-etappidel ning seetõttu oli kogu seda melu lasketiiru juures lihtsam välja lülitada. «Kui sulle kaasa elatakse, siis sa ei lase ennast sellest nii palju kõigutada. Ma mäletan väga hästi seda, kui MK-sprindivõistlusel tuli mul ehmatus: «issand, nad karjuvad minu laskude peale» ja seal kadus fookus ära. Täna ma ei lasnud sellel ennast segada,» sõnas külm.

Kevadel käis Külm ka põlveoperatsioonil, mistõttu on teinud vähem jooksutreeninguid. «See ei ole enam takistav tergur, me võtame seda kui väikest linnukest, et see on minu nõrk koht. Ma arvan, et praegu on kõik hästi,» lõpetas Külm.

Märksõnad

Tagasi üles