Boksis jänni jäänud Vips oli lähedal IndyCaris oma parimale tulemusele

Copy
Jüri Vips sel nädalavahetusel Portlandi ringrajal.
Jüri Vips sel nädalavahetusel Portlandi ringrajal. Foto: Julien Delfosse / DPPI / Panoramic / IMAGO / Scanpix

Eesti aja järgi pühapäeva hilisõhtul USAs Portlandis toimunud IndyCari vormelisarja 14. etapil sai Eesti võidusõitja Jüri Vips 19. koha. Rahal Letterman Lanigan Racingu (RLL) ridades sõitnud 24-aastase Vipsi võimaluse kõrgemasse mängu sekkuda rikkusid liiga palju aega röövinud boksipeatused.

Võistlust 16. kohalt alustanud Vips näitas esimestel ringidel korralikku minekut ja oli esimeste boksipeatuste ajaks kerkinud mõne positsiooni võrra kõrgemale. Kahjuks aga kulus RLL meeskonnas Vipsi vormeli rehvide vahetamisele ja tankimisele liiga palju aega ning eestlane pudenes kolmandasse kümnesse.

Ka järelejäänud kahe boksipeatusega ei sujunud kõik korralikult. Vipsi vormelil oli terve võistluse käigus probleeme siduriga ning pärast teist boksipeatust suretas ta auto välja, mis röövis jälle hinnalisi sekundeid.

110-ringilise võistluse otsustavatel hetkedel jõudis Vips kannule 18. kohta hoidnud Sting Ray Robbile (A. J. Foyt Enterprises), kuid ei suutnud 22-aastasest ameeriklasest mööduda. Seeläbi jäi Vipsil kordamata IndyCari karjääri parim tulemus, sest 18. koha teenis ta mullu samal Portlandi rajal debüütvõistlusel.

Sõidu võitis 43-aastane Austraalia võidusõitja Will Power (Team Penske), teiseks tuli sarja liider ja kolmanda tiitli suunas liikuv hispaanlane Alex Palou (Chip Ganassi Racing) ja kolmas oli ameeriklane Josef Newgarden (Team Penske).

IndyCari hooajal on jäänud sõita veel kolm võistlust kahel ringirajal, kuid kõik järelejäänud etapid peetakse Milwaukee ja Nashville’i ovaalradadel, kus Vipsil varasem võistluskogemus puudub.

Milwaukee etapid peetakse juba sel nädalavahetusel ning seal pole Vipsi osalemisest juttu olnud. IndyCaris panevad võistkonnad üldjuhul välja kolm autot, kuid võimalusel võib neid sõidutada ka rohkem.

Portlandis kasutaski RLLi meeskond võimalust ja pani võistlustulle neljanda vormeli, mille roolis istus Vips, kes on terve hooaja olnud tiimi palgal ning osalenud simulaatoritöös.

Tagasi üles