Eesti neiu jahib kohta MM-sarjas

Copy
Hanna Lisette Aabna
Hanna Lisette Aabna Foto: Instagram @hannaaabna

WRC Promootor on välja valinud 15 naiskandidaati «Beyond Rally» naisrallisõitjate arenguprogrammi, kes kohtuvad järgmisel kuul, et tõestada oma väärtust saada üks kolmest võimalusest võtta Rally3-autoga osa oktoobrikuus toimuvast Kesk-Euroopa MM-rallist. Nende seas on ka 18-aastane eestlanna Hanna Lisette Aabna. Omakorda kolme sõitja seast valitakse üks, kes pääseb järgmiseks hooajaks juunioride MM-sarja.

Kandidaadid, kes on välja valitud põnevast ja globaalsest taotlejate nimekirjast, osalevad kolmel päeval toimuvas treeninglaagris juba 16.–18. septembrini M-Sport Poland peakorteris Krakówis, kus nad püüavad tõestada oma rallivalmidust, mehaanilisi teadmisi, meediaoskusi ja sõiduoskusi segapindadel, kirjutas Eesti autospordiliit pressiteates.

Laagrit juhib ralli ekspertide meeskond ja žürii valib välja kolm kõige lootustandvamat pilooti, kes osalevad oktoobris Kesk-Euroopa rallil, mis on 2024. aasta autoralli maailmameistrivõistluste eelviimane etapp. Kolm õnnelikku võistlevad M-Sport Poland ettevalmistatud Ford Fiesta Rally3-autodel täielikult toetatud programmis.

Pärast Kesk-Euroopa rallit valitakse välja üks rallisõitja, kes saab ainulaadse võimaluse võtta osa 2025. aastal FIA Junior WRC-sarjas ning kellele kaetakse kõik seonduvad kulud. Edukad kandidaadid on väga mitmekülgse motospordi taustaga ja esindavad 13 riiki koguni kolmel kontinendil.

15 edukat kandidaati on

Hanna Lisette Aabna – Eesti

Lyssia Baudet – Belgia

Emma Chalvin – Prantsusmaa

Ann Felke – Saksamaa

Joanna Hassoun – Liibanon

Mako Hirakawa – Jaapan

Hannah Jakobsson – Rootsi

Suvi Jyrkiäinen – Soome

Luz Marina – Hispaania

Nuria Pons – Hispaania

Aoife Raftery – Iirimaa

Claire Schönborn – Saksamaa

Madelyn Tabor – USA

Alexandra Teslovan – Rumeenia

Dorka Zagyva – Ungari

WRC Promootori spordidirektor Peter Thul: «Meid hämmastas taotlejate arv ja kvaliteet. Lõpliku 15 valimine oli äärmiselt keeruline ülesanne ja tuli teha raskeid otsuseid. Me ei soovi, et ükski kandidaat, keda ei valitud, tunneks end heidutatuna ja loodame, et nad kandideerivad tulevikus uuesti, sest oleme selle programmiga seadnud eesmärgid mitmeks aastaks. Nüüd oleme äärmiselt põnevil, et keskenduda juba järgmise kuu treeninglaagrile.»

Tagasi üles