Järgmisel olümpial ootab spordisõpru ridamisi uusi alasid, kus ka Eestil üks lootusekiir

Copy
Nelja aasta pärast Los Angeleses toimuval suveolümpial on kavas viis uut ala. Millised on Eesti šansid seal midagi ära teha?
Nelja aasta pärast Los Angeleses toimuval suveolümpial on kavas viis uut ala. Millised on Eesti šansid seal midagi ära teha? Foto: ETIENNE LAURENT/AFP/Scanpix

​Olümpiamängud Pariisis on spordisõpradel veel hästi meeles, ent atleedid hakkavad plaane seadma juba järgmiseks spordipeoks Los Angeleses. USA suurlinnas saab näha viit uut spordiala, kus medaleid jagama hakatakse. Postimees püüdis selgeks teha, millised on Eesti võimalused uutel medalialadel.

Los Angeleses on programmis koguni 36 spordiala, mida on nelja võrra enam Pariisi mängudest. Kui teistele aladele teeb ruumi suurvõistluselt lahkuv breiktants, siis juurde tulevad pesapall, kriket, lacrosse, lipujalgpall (flag football) ja squash. Kaks viimast on seejuures olümpiaprogrammis esimest korda.

Eestis on need alad veel küllalt lapsekingades, ent etteruttavalt võib öelda, et vähemalt üks päiksekiir paistab ka meie õuele. Nõnda on lootust, et Eesti sportlane jõuab vähemalt ühel uuel spordialal olümpiamängude võistlustulle. Viimase 10 uue olümpiaalaga pole meil ainsatki olümpiasportlast tekkinud. Kas sellele pannakse Los Angeleses punkt, näitab juba aeg...

Tagasi üles