Ralliportaal: Tänak on osutunud uues süsteemis meistriks

Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Soome MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Soome MM-rallil. Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Ralli MM-hooaja lõpuni jääb veel neli etappi ning kuigi uus punktisüsteem on olnud kasutusel alates jaanuarist, tegi DirtFishi ralliportaal põhjalikuma kokkuvõtte, kes on olnud selles suurimad võitjad ja kaotajad. Ott Tänak koos Hyundai meeskonnaga on võitjate poolel ning just kihva läinud ralli alguse järel on Tänak osutunud punktide päästmisel suurimaks meistriks.

«Kuigi tema meeskonnakaaslane Thierry Neuville on kogunud pühapäeviti rohkem punkte kui Tänak, pole ükski teine ​​sõitja pühapäevastele punktidele rohkem lootnud kui 2019. aasta maailmameister. Uskumatul kombel on Tänaku 2024. aasta punktidest üle poolte tulnud pühapäevast. Põhjuseks hooaeg, kus on ette tulnud palju rohkem vigu, kui ta oleks soovinud,» kirjutas DirtFish.

Nende arvutuste põhjal on Tänak osutunud uue punktisüsteemi meistriks. «Kuid selle uue süsteemiga saab päästa rohkem punkte kui kunagi varem ja Tänak on selles meistriks osutunud. Ta on sel aastal pühapäevase arvestuse võitnud juba neli korda ja ainuke pühapäev, kus tal läks halvasti, oli Soome. Seda seetõttu, et ta Soomes pühapäeval ei startinud.

Eelkõige on tema ja Neuville olnud meistrid uuest punktisüsteemist maksimumi võtmisel. See seletab hästi, miks hooajal, mil Toyota on taas paberil domineerinud, kulgeb oranžis ja sinises värvis (Hyundai meeskonna – toim) poiste ja tüdrukute jaoks paremini,» seisis ralliportaali artiklis.

Punktitabel 2024. aasta vs hetkeseis 2023. aasta punktireeglite põhjal

Foto: DirtFish

DirtFish on pannud Tänaku, Neuville'i ja Hyundai võitjate poolele, punktisüsteemi kaotajad on aga Eflyn Evans, Sébastien Ogier, Toyota meeskond ja ka Hyundai sõitja Esapekka Lappi.

Laupäeval teenitud punktid

Foto: DirtFish

Pühapäeval teenitud punktid

Foto: DirtFish
Tagasi üles