Suri endine Inglismaa jalgpallikoondise peatreener

Copy
Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Eriksson Foto: KICKI NILSSON / AFP / Scanpix

Endine Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Sven-Göran Eriksson suri täna 76 aasta vanuselt raske haiguse tagajärjel, vahendab portaal Sky.

Erikkson andis selle aasta alguses teada, et põeb ravimatut vähki. Eluajaks anti talle maksimaalselt üks aasta.

«Võitlen nii kaua, kuni suudan. Mul on tõsine haigus. Parima stsenaariumi puhul on mul jäänud veel aasta, halvima puhul palju vähem. Võimatu on täpselt öelda, parem on mitte sellele mõelda,» lausus Eriksson jaanuaris antud intervjuus.

Erikksoni tegi treenerina muljet avaldava karjääri. 1982. aastal viis ta Göteborgi IFK UEFA karikavõitjate karikasarja võitjaks, mis sillutas tee juba suurklubidesse. Aastatel 2001–2006 töötas rootslane esimese välismaalasena Inglismaa meeste jalgpallikoondise peatreenerina.

Hiljem juhendas ta veel nii Mehhikot kui ka Elevandiluurannikut, Manchester Cityt, Leicester Cityt ning erinevaid Hiina klubisid.

Viimati tegutses Erikkson Rootsi klubi Karlstadi spordidirektorina, kuid 2023. aasta veebruaris oli ta sunnitud ameti haiguse tõttu maha panema.

Endisele Inglismaa koondise peatreenerile avaldas austust ka Briti kuningliku perekonna liige prints William. «Teade Sven-Göran Erikssoni surmast kurvastas mind. Kohtusin temaga mitu korda ja mind rabasid alati tema karisma ja kirg mängu vastu. Minu mõtted on tema pere ja sõpradega,» sõnas prints.

Tagasi üles