Eesti tõukerattur krooniti maailmameistriks

Copy
Margit Avikson (keskmine).
Margit Avikson (keskmine). Foto: Aigar Nuuma

Tšehhis peetud tõukerattaspordi MM kulmineerus pühapäeval maratoniga. Naiste Masters võistlusklassis krooniti maailmameistriks kaks päeva varem sprindis pronksmedali võitnud Margit Avikson.

24-kilomeetrine maratonidistants sõideti kuuekilomeetrisel ringil, mille profiil soosis eelkõige sitkeid ronijaid.

«Enesetunne oli hea ja täpselt minu rada, kus üks raske tõus järgnes teisele,» võttis tugeva maastikusõitjana tuntud Avikson võidukalt lõppenud võistluse kokku, vahendab Eesti Tõukerattaliit pressiteates.

Naisjuunioride seas võitis Eliisa Villako kolmandat päeva järjest hõbemedali.

Distantsi alguses ettevaatlikult liikunud Villako kogus esimese ringi jooksul üha enam enesekindlust ning näitas järgmistel ringidel väga head minekut. «Täna oli natuke lihtsam, sest konkurendid ja nende tase olid eelmistest päevadest juba tuttavad,» sõnas varasematel päevadel ka sprindis ja kriteeriumis teiseks tulnud Villako.

Eesti tõukeratturite saagiks jäi kolme päevaga üks kuld, kaks hõbedat ja kolm pronksi. Eesti Tõukerattaliidu president Aigar Nuuma tõdes, et võistluste eel poleks osanud oodata, et maailma tõukerattaspordi keskusest sedavõrd uhke medalisaagiga naastakse. «Nüüd võib julgelt väita, et rahvusvahelisel tasemel meid teatakse ja tuntakse ning küllap edaspidi ka kardetakse,» ütles Nuuma.

Tagasi üles