23-aastane sportlane üritas teha täiuslikku pilti, kuid kukkus mäelt alla

Copy
Natalie Stichova kukkus mäelt alla. Foto on illustratiivne.
Natalie Stichova kukkus mäelt alla. Foto on illustratiivne. Foto: HELDER SANTOS7/AFP/sCANPIX

Tšehhi võimleja Natalie Stichova suri 23-aastaselt, kui sai surmavaid vigastusi kukkumisõnnetuses Saksamaal Ammergau Alpides Tegelbergi mäel.

Tšehhi Idnesi instituudi andmetel juhtus Stichova õnnetus 15. augustil ja ta suri kuus päeva hiljem.

Õnnetus juhtus, kui Stichova oli oma poiss-sõbra ja veel kahe sõbraga mägedes puhkamas. Ta kukkus hinnanguliselt 70–80 meetrit.

«Natalia jagas oma lühikese elu jooksul naeratusega rõõmu ja nii jääb ta igaveseks meelde. Soovime kõigile sõpradele ja lähedastele avaldada sügavat kaastunnet,» teatas Tšehhi võimlemisliit.

Daily Maili andmetel seisis Stichova õnnetuse hetkel mäeservale väga lähedal ja üritas oma Instagrami konto jaoks pilti teha. Siis libises üks tema jalg või andis maa järele ja Stichova kukkus.

Stichova sai kukkudes raskeid vigastusi. Ta viidi helikopteriga haiglasse. Tal oli tõsine ajukahjustus ning perekond otsustas 21. augustil haiglas masinad seisma panna.

Liigutavat sõnumit jagas sotsiaalmeedias ka võimleja ema.

«Ta oli imeline. Me kõik armastasime teda tohutult. Olen nii uhke, et sa olid mu tütar, mu unistuste tüdruk. Sa õpetasid mulle nii palju. Soovin, et saaksid mulle veel rohkem õpetada,» kirjutas ema.

Nooremana oli Stichova üks Tšehhi Vabariigi suurimaid võimlemistalente. Ta oli 2015. aastal riigi noorte meistrivõistlustel neljas. 

Stichova lõpetas karjääri 2017. aastal. Hiljem töötas ta treenerina.

Tagasi üles