Ogier kinnitas, et ta ei kao kuhugi

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Ogier kavatseb pikendada oma karjääri.

Ogier on nüüdseks mõne aasta Toyotas osalise hooajaga etappe kaasa teinud. Tunamullu proovis ta kätt ka WEC kestvussõidusarjas, sealhulgas osales ta ka legendaarsel Le Mansi 24-tunni sõidul. Ogieri katsetused nendel radadel lõppesid, kuid ta rääkis oma soovist asuda võistlustulle Saksamaa ringrajaautode meistrivõistlustel ehk DTMis.

«Mul on alati olnud silm peal sellel sarjal, sest elan nüüd Saksamaal. Mu naine töötab selles sarjas, ma olen mitu korda võistlustel käinud ning mulle on need väga meeldinud. Ma tahan end erinevates olukordades proovile panna,» sõnas Ogier väljaandele Rallit.fi-le.

GT-autosid kasutav sari sai alguse 2000. aastal. Võistlusi on peetud ka väljaspool Saksamaa piire, tänavusel hooajal võisteldakse ka Hollandi ja Austria ringradadel. Täpsemat plaani prantslasel veel pole ning järgmisel aastal Ogier sarjaga ilmselt ei liitu.

Prantslane andis vihjeid, et tema karjäär autoralli MM-sarjas jätkub tõenäoliselt pärast käesolevat hooaega, kuid tervet hooaega ta kaasa enam ei sõida: «Kui meeskond ja mina oleme olukorraga rahul ja saavutame koos häid tulemusi, siis on meil hea võimalus jätkata.»

Tänavu on Prantsusmaa ralliäss mõnevõrra ootamatult tõusnud võitlema üheksanda MM-tiitli eest, kuigi ta on kolm MM-etappi vahele jäänud. Neli rallit enne hooaja lõppu on autoralli MM-sarjas olukord prantslasele ootamatult hea. Ta hoiab üldarvestuses teist kohta. Vahe liidri Thierry Neuville'iga on 27 punkti.

Septembri hakul on kavas Kreeka, mõni nädal hiljem Tšiili etapp. Kahe kruusaralli järel lõpetavad hooaja asfaldirallid Kesk-Euroopas ja Jaapanis.

Tagasi üles