Latvala: meile on lubatud, et WRC-sarja punktisüsteem muutub

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Scanpix / IMAGO / PanoramiC

Autoralli MM-sarja punktisüsteem läbib pärast käesolevat hooaega uuenduskuuri.

Punktisüsteemi muudeti suuresti juba enne tänavust hooaega. Kui varem anti punkte ralli lõpus, siis tänavu jagatakse esimesed punktid juba laupäeva õhtul kümnele parimale sõitjale. Pühapäeval on eraldi arvestus, kus punkte saavad seitse kõige kiiremat ralliässa. Ära pole kaotatud tavapärast punktikatset.

Aasta alguses kasutusele võetud punktisüsteem on saanud väga palju kriitikat, sest üldvõistluse lõpptulemuste põhjal punkte ei jagata ning ralli võidu tähtsus on võrreldes varasemate hooaegadega üsna väike. Praegune punktisüsteem jääb ühe hooaja pikkuseks eksperimendiks.

«Sellest on juba räägitud ja lubati, et punktisüsteem muutub. Kas see läheb tagasi selliseks, nagu see oli 2023. aastal? Ma ei julge seda lubada,» sõnas Toyota tiimijuht Jari-Matti Latvala väljaandele Rallit.fi.

Hooaja alguses avaldas Rahvusvaheline Autoliit FIA, et hooaja jooksul on võimalik punktisüsteemi muuta, kui selleks on vajadus. «Punktisüsteemi kohta on olnud palju poleemikat, aga seda ei saa muuta keset hooaega. See oleks ebaõiglane,» ütles Latvala.

Autoralli MM-sarjas on septembri hakul kavas Kreeka ning mõni nädal hiljem Tšiili etapp. Kahe kruusaralli järel lõpetavad hooaja asfaldirallid Kesk-Euroopas ja Jaapanis.

Tagasi üles