Tillmann jagas noorte MMil kvalifikatsioonis esikohta, Ott finaali ei pääsenud (1)

Copy
Miia Tillmann
Miia Tillmann Foto: Marko Mumm / Eesti Kergejõustikuliit

Eesti aja järgi eile õhtul tehti Peruu pealinnas Limas algust kergejõustiku U20 MMiga. Ööl vastu tänast toimunud programmis olid Eesti koondislastest võistlustules teivashüppaja Miia Tillmann, kes pääses kindlalt lõppvõistlusele, neidude 100 m jooksus tuli Miia Ottil poolfinaalis leppida 21. kohaga.

Tillmann osales teivashüppe kvalifikatsioonis A-grupis ning valis algkõrguseks 3.80, mille ületas esimesel katsel. Ka 3.95 ületamiseks piisas vaid ühest üritusest ning 4.10 sai ta samuti kirja esimesel katsel.

Kuigi kvalifikatsiooninorm oli 4.25, siis piisas juba 15 cm madalamast tulemusest, et tagada koht 12 parema seas, kes pääsevad lõppvõistlusele. 18-aastase Tillmanniga tegi sama seeria ka ameeriklanna Molly Haywood, austraallanna Tryphena Hewett ja austerlanna Magdalena Rauter, kellega eestlanna jagaski kvalifikatsiooni esikohta.

Tillmann on üks Eesti koondise suuremaid medalisoosikuid, kelle isiklik rekord on 4.25. Kõik teivashüppe kvalifikatsiooni tulemused.

Miia Ott sai hommikuses programmis toimunud 100 m eeljooksus ajaga 11,69 14. koha, kuid õhtupoolikul toimunud poolfinaalis jäi ta oma jooksus ajaga 11.84 kuuendaks. Kaheksa parema sekka finaali pääsenuks ajaga 11,58. 17-aastase Oti hooaja parim tulemuse on 11,44, kuid poolfinaalis joostud 0,14 sekundit aeglasema ajaga sai ta kokkuvõttes 21. koha. Kõik 100 m poolfinaalide tulemused.

Tagasi üles