Eestlase konkurent sõidab hooaja lõpuni F1-sarjas

Copy
Franco Colapinto sai Williamsi F1 autos istuda viimati juuli alguses Silverstone'i ringrajal toimunud vabatreeningul.
Franco Colapinto sai Williamsi F1 autos istuda viimati juuli alguses Silverstone'i ringrajal toimunud vabatreeningul. Foto: Hoch Zwei via ZUMA Press Wire / Scanpix

Williamsi F1 meeskond teatas, et lõpetas koostöö ameeriklasest sõitja Logan Sargeantiga ning kuni hooaja lõpuni täidab tema koha seni vormel 2 sarjas koos Paul Aroniga kihutanud Argentina võidusõitja Franco Colapinto.

Teist hooaega F1s sõitnud Sargeant suutis pea kahe hooajaga koguda vaid ühe punkti ning pälvis rohkem tähelepanu avariidega. Eelmisel nädalavahetusel Hollandis Zandvoortis tegi ta treeningul samuti avarii, mis peatas sessiooni pea pooleks tunniks. See oli viimane piisk meeskonna karikas.

Kui Williamsi tiimipealik James Vowles oli otsustanud Sargeanti teenetest loobuda, kuulas ta maad, kes võiks järelejäänud üheksal etapil olla ameeriklase kohatäitja, kirjutas Autosport. Mercedes pakkus lahkesti oma reservsõitjat Mick Schumacherit ja Red Bull oma varumeest Liam Lawsoni, kuid Williams otsustas oma noorsõitja, 21-aastase Colapinto kasuks.

Colapinto sõitis viimased kaks hooaega F3-sarjas ning sarnaselt eestlasele Paul Aronile debüteeris tänavu F2-s. Erinevalt meie sõitjast, kes oli vahepeal ka sarja liider, pole Colapinto käsi nii hästi käinud. Ta on noppinud ühe võidu ning on punktitabelis viies.

«Sõitja vahetamine hooaja keskel ei olnud kergekäeline otsus, kuid usume, et see annab Williamsile parima võimaluse võistelda ülejäänud hooajal punktide nimel,» selgitas Vowles.

Colapintost saab esimene Argentina F1 sõitja pea veerand sajandi jooksul. Viimati võistles sellest Lõuna-Ameerika riigist kuninglikus sarjas sõitja 2001. aastal. Toona Minardi ja Prosti meeskondades sõitnud Gastón Mazzacane punktiarvet avada ei suutnud.

Williamsi 2025. aasta hooaja sõitjad on juba paigas. Tiimis jätkab seal juba alates 2022. aastast sõitev Alex Albon ning liitub kuni tänavuse hooaja lõpuni Ferraris sõitev Carlos Sainz.

Tagasi üles