Igipõliste rivaalide kohtumine tühistati politsei streigi tõttu

Copy
Amsterdami Ajaxi ja Rotterdami Feyenoordi jalgpallikohtumised on tavapäraselt politsei suure tähelepanu all.
Amsterdami Ajaxi ja Rotterdami Feyenoordi jalgpallikohtumised on tavapäraselt politsei suure tähelepanu all. Foto: Michael Kooren / REUTERS / Scanpix

Hollandi jalgpalli üheks kõige tulisemaks jalgpallimatšiks peetakse Rotterdami Feyenoordi ja Amsterdami Ajaxi omavahelisi kohtumisi. Üks neist pidi meistriliiga raames toimuma sel pühapäeval, kuid see on otsustatud ära jätta, sest kohalik politsei on otsustanud streikida ning kõrge ohutasemega mängu pole võimalik pidada, kui võimuorganid staadionil korda ei taga.

Mõlemad meeskonnad on väga pika ja kuulsusrikka ajalooga ning nii on ka mõlema klubi fännid väga andunud. Nii pole harvad juhud, kui vastaspoolte fännid omavahel enne mängu jõudu katsuvad ning ka meeleolu staadionil võib muutuda väga ärevaks.

Kuna kohalik politsei teatas, et streigi tõttu ei saa nad pühapäeval Rotterdami De Kuipi staadionil toimuma pidanud kohtumisele politseijõude saata, siis otsustati matš turvakaalutlustel ära jätta.

«Mängijate ja ka pealtvaatajate ohutust ei ole võimalik tagada politsei kohalolekuta,» ütles Rotterdami linnapea Ahmed Aboutaleb teisipäeval mängu ära jätmist selgitades.

Hollandi jalgpalliliit kahetses otsust ja avaldas lootust, et politsei ja linnavõim suudavad siiski õigeks ajaks kokkuleppele jõuda. Muu hulgas nõuavad politseinikud paremaid võimalusi enneaegselt pensionile jäämiseks.

Amsterdami ja Rotterdami klubide vahelisi matše rikuvad sageli vägivaldsed kokkupõrked fännide vahel, mistõttu on tavaliselt kohale paigutatud sadu politseinikke, sealhulgas üksusi veekahurite, droonide ja helikopteritega.

Kuid isegi suurte politseijõududega pole turvalisus alati tagatud. Mullu tuli matš Amsterdamis Johan Cruyff Arenal pooleli jätta, kuna huligaanid viskasid väljakule ilutulestikku.

Pärast matši puhkesid kaklused, mille tõttu vahistati 15 inimest ja kaks politseinikku sai vigastada. Mäng mängiti lõpuni päev hiljem ja Feyenoord võitis 4:0. 2023. aasta aprillis katkestati Feyenoordi ja Ajaxi karikamäng, kui Ajaxi poolkaitsja Davy Klaassen sai tribüünilt visatud välgumihkliga vastu pead.

Tagasi üles