Eesti rattur tõusis Hiinas velotuuri liidriks

Copy
Martin Laas (vasakpoolne)
Martin Laas (vasakpoolne) Foto: Yang Guanyu / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Hiinas jätkuva Hainani velotuuri (UCI 2.Pro) teisel etapil (Qionghai – Lingshui; 178,9 km) võidutses Martin Laas (Ferei Quick-Panda Podium Mongolia Team; 4:06.04), kerkides ühtlasi liidriks ka üldarvestuses.

Laas jättis grupifinišis selja taha uusmeremaalase Aaron Gate’i (Burgos – BH) ja belglase Timothy Duponti (Tarteletto – Isorex).

«Võib öelda, et oli rahulik päev, sest oli teada, et tuleb grupifiniš ja ilm oli natuke soojem kui eile ehk 34–35 kraadi. Rattakompuuter näitas pidevalt 40–41 kraadi, aga õnneks oli autos piisavalt jääd ja vett, et end jahutada ja ülekuumenemise ohtu ei tekkinud,» ütles Laas.

Eestlase sõnul kulges sõit plaanipäraselt. «Lõpus tegid poisid ilusasti kõik selleks, et ma oleksin viimastel kilomeetritel õiges kohas ja värske,» sõnas Laas Eesti Jalgratturite Liidu pressiteate vahendusel.

«Lõpukurvi toodi mind koos Mikuga (Mihkel Räimega - toim.) TOP5 positsioonil ja sealt edasi jäi tal üle tuua mind võimalikult kaugele, sest sprint oli kergelt allamäge ja allatuulega ehk oli teada, et seda peab alustama võimalikult suurelt hoolt ja võimalikult eest, sest nii suure kiirusega on teistel raske mööda sõita,» jätkas Laas.

«Õnneks suutsime selle kenasti võiduks ära vormistada. Super töö!» võttis Laas võiduka sõidu kokku.

Räim finišeeris 27., Oskar Nisu 95. ja Gleb Karpenko 107. positsioonil.

Üldarvestuses kerkis Laas samuti liidriks, edestades itaallast Jakub Mareczkot (Team Corratec – Vini Fantini) nelja ja Gate’i kuue sekundiga. 

Velotuuri kolmandal etapil on kavas 181,3 kilomeetri pikkune sõit.

Märksõnad

Tagasi üles