Vaata, kes hakkavad sügisel Meistrite liigas omavahel madistama

Copy
Monacos peetud Meistrite liiga põhiturniiri loosimisel olid kohal ka Gianluigi Buffon (vasakul) ja Cristiano Ronaldo (paremal).
Monacos peetud Meistrite liiga põhiturniiri loosimisel olid kohal ka Gianluigi Buffon (vasakul) ja Cristiano Ronaldo (paremal). Foto: Scanpix / AFP

Täna peeti Monacos Meistrite liiga uue hooaja põhiturniiri loos. Sügisel saab näha mitut põnevat duelli, sealhulgas eelmise hooaja finaali kordust, sest omavahel lähevad vastamisi Madridi Real ja Dortmundi Borussia.

Meistrite liiga on tagasi uues kuues. Kui varasemalt on Euroopa prestiižeima klubijalgpalli võistlusel kasutatud alagrupifaasi, siis tänavu istutakse kõik koos ühes liigatabelis. Kokku peetakse kaheksa vooru (neli kodus ja neli võõrsil) ning iga klubi kohtub igas voorus uue vastasega. Samuti on Meistrite liigas tänavu ja ka edaspidi neli klubi rohkem ehk võistlusest võtab osa 36 tiimi. Tänases loosis jagati meeskonnad nelja erinevasse tugevusgruppi.

1. tugevusgrupi klubide vastased:

Juba sügisel ootab vutifänne väga põnevad vastasseisud. Lisaks Saksamaa klubile mängib mullu Meistrite liiga võitjaks kroonitud Real kodus veel AC Milaniga ning külla sõidetakse Liverpoolile.

Valitsev Inglismaa meister Manchester City sõidab külla Paris Saint-Germainile ja Torino Juventusele, kodus madistatakse Milano Interiga.

Prantsusmaa suurklubil Paris Saint-Germainil polnud täna üldse loosiõnne. Nemad peavad lisaks Cityga kohtuma kodus veel Madridi Atletico ja külla sõitma Londoni Arsenalile ning Müncheni Bayernile.

2. tugevusgrupi klubide vastased:

3. tugevusgrupi klubide vastased

4. tugevusgrupi klubide vastased:

Alagrupifaas algab 17. septembril ning saab lõpu alles jaanuaris. Kaheksa paremat liigafaasi klubi pääsevad otse kaheksandikfinaali. 9-24. kohtadel lõpetanud meeskonnad selgitavad omavahel välja ülejäänud kaheksa klubi, kes samuti kaheksandikfinaali pääsevad. Peale seda peetakse veerand- ja poolfinaalid ning kõige lõpuks suurejooneline Meistrite liiga finaal. 

Tagasi üles