Endise Eesti koondise peatreeneri juhitud meeskond alistas Londoni Chelsea (1)

Copy
Thomas Häberli tööandja Servette'i fännid süütasid veel enne lõpuvilet raketid ja hakkasid võitu Chelsea üle tähistama.
Thomas Häberli tööandja Servette'i fännid süütasid veel enne lõpuvilet raketid ja hakkasid võitu Chelsea üle tähistama. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise eelmise peatreeneri Thomas Häberli juhendatav Šveitsi klubi Servette võitis Konverentsiliiga kvalifikatsioonimängus kuulsat Londoni Chelseat 2:1, kuid jäi kahe mängu kokkuvõttes Inglismaa klubile 2:3 alla ning ei pääsenud eurosarja põhiturniirile.

Avamängu Stamford Bridge’il 0:2 kaotanud Servette jäi ka koduväljakul toimunud kordusmängus 14. minutil Christopher Nkunku väravast kaotusseisu. Pooltunnil suudeti aga üks värav tagasi lüüa, kui täpne oli Jeremy Guillemenot. 72. minutil haarati eduseis kümme minutit varem vahetusest sekkunud Enzo Crivelli väravast.

Viimastel minutitel survestas Servette veel Chelseat ning kuigi Inglismaa klubi suutis korra väravavõrku sahistada, siis oli see värav löödud suluseisust ja ei lugenud. Servette’i fännid olid lähedal olnud võidust nii vaimustuses, et viimastel minutitel süüdati tribüünil rakette ja toimus ilutulestik ning mäng tuli veel enne lõpuvilet mõneks minutiks katkestada. Lõpuks võttis tugevam aga oma ning liikus tugevuselt kolmanda eurosarja põhiturniirile.

Thomas Häberli.
Thomas Häberli. Foto: Tairo Lutter

2021. aastal Meistrite liiga võitnud Chelsea mängib Konverentsiliigas esimest korda. Kõrgemasse eurosarja polnud neil asja, sest eelmisel hooajal lõpetati Inglismaa kõrgliiga kuuendal kohal. Sarnaselt Meistrite ja Euroopa liigale mängitakse tänavu ka Konverentsiliigas turniirisüsteemis, kuhu kuulub 36 klubi.

Šveitsi kõrgliigas on Servette pärast viite vooru seitsmendal kohal, nad on kogunud kolm võitu ja kaks kaotust.

Tagasi üles