Paralümpia finaalikoht jäi Eesti ujujast sekundi kaugusele

Copy
Robin Liksor
Robin Liksor Foto: Jake Farra / Eesti paralümpiakomitee

Kolmapäeval Pariisis alanud paralümpial oli täna võistlustules üks eestlane. Ujuja Robin Liksor osales SB8 võistlusklassis ning sai 100 m vabaujumise eelujumises ajaga 1.13,65 11. koha.

Liksor ujus teises eelujumises, kus sai viienda koha. Eelujumistest pääses otse finaali kaheksa sportlast, kaks ujujat jäävad varuvõistlejateks. Liksorist jäi finaalikoht sisuliselt sekundi kaugusele.

Viimasena tagas koha finaalis Hiina ujuja Haijiao Xu ajaga 1.12,66. Eelujumiste kiireim oli neutraalse sportlasena osalev Andrei Kalina ajaga 1.10,61.

«Jäin oma tulemusega väga rahule! Eelkõige sellepärast, et see on kõige kiirem aeg, mille olen hommikustes ujumistes kirja saanud ning samuti on see paremuselt minu teine aeg üldse. Ei saa mitte millegi üle kurta,» ütles Liksor pressiteate vahendusel.

«Olen tänase tulemuse nimel trennis pingutanud päevast päeva, nädalast nädalasse ja kuust kuusse. Andsin endast maksimusi ja jätsin kõik jõuvarud basseini. Mu hing on puhas!» jätkas ta.

Liksor nentis, et finaalikoha saavutamiseks jäi kiirusest veidike puudu. «Kui sekunditega vaadata, siis ei jäänud finaalikoht väga kaugele, aga samas kui mõelda, et minu isiklik rekord on 1.12,9 ning täna oleks finaali pääsemiseks piisanud 1.12,6 väärilisest ajast, siis natuke jäi puudu. Samas on ikkagi tore näha, et konkurents on väga kõva ja kõik stardis olnud ujujad väga võrdsed,» analüüsis ta.

Järgmine eestlane astub Pariisi paralümpial võistlustulle pühapäeval. Esimese eestlasena osaleb paralümpia triatlonivõistlusel Laura-Liis Juursalu.

Märksõnad

Tagasi üles