Tänaku kunagine tiimikaaslane valmistub rallikarjäärile joont alla tõmbama

Copy
2016. aasta Poola ralli, kus Ott Tänak jäi dramaatiliselt ilma karjääri esimesest MM-ralli võidust. Teda kannab kätel tulevane tiimikaaslane Sébastien Ogier, paremal on Hayden Paddon, kellega kuuluti ühte tiimi karjääri algusaegadel.
2016. aasta Poola ralli, kus Ott Tänak jäi dramaatiliselt ilma karjääri esimesest MM-ralli võidust. Teda kannab kätel tulevane tiimikaaslane Sébastien Ogier, paremal on Hayden Paddon, kellega kuuluti ühte tiimi karjääri algusaegadel. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Sel nädalalõpul sõidetakse ralli EM-sarja eelviimane etapp Walesis ning see võib väga suure tõenäosusega tähistada kunagise WRC-sõitja Hayden Paddoni viimast rallit Euroopas. 2010. aasta koos Ott Tänakuga Pirelli Star Driver programmi kaudu karjäärile tuule tiibadesse saanud Paddon loodab rallisõitmist jätkata oma kodule Uus-Meremaale lähemal.

17 aastat tagasi saabus 20-aastane Paddon esimest korda Walesi, kui osales oma esimesel rahvusvahelisel rallivõistlusel. Sel nädalal võib tema ring n-ö täis saada, sest Ceredigioni EM-ralli võib jääda valitseva Euroopa meistri viimaseks võistluseks Euroopa pinnal.

«See võib olla minu viimane. Kui nii on, siis oleks see irooniline, arvestades, et Walesis oli ka minu esimene rahvusvaheline ralli 2007. aastal. 17 aastaga on ring täis saanud. Minu suhe Hyundai Uus-Meremaa osakonnaga on väga tugev, ma ei saa sellele selga pöörata ja me teeme nendega häid projekte edasi, aga ilmselt kodumaal,» tunnistas Paddon DirtFishile.

Paddoni arvele kogunes MM-karjääri jooksul üks etapivõit, kui ta noppis Hyundaiga esikoha 2016. aasta Argentina rallil. Kaks aastat hiljem otsustas Lõuna-Korea autotootja, et uusmeremaalase teeneid enam ei vajata. Ta proovis 2019. aastal Soomes startida WRC-autoga, kuid lõhkus masina võistluseelsel testil.

2022. aastal naasis ta Hyundai i20 Rally2-autoga MM-sarja ning osales ka Rally Estonial. Mullu keskendus ta aga EM-sarjale ning tuli esimese mitte-eurooplasena selle sarja üldvõitjaks. Tänavugi on ta lähedal tiitlivõidule, ta juhib ERC-sarja 96 punktiga, lähim rivaal prantslane Mathieu Franceschi jääb maha 14 punktiga.

Paddon ei kavatse aga sõitmisele joont alla tõmmata, vaid soovib Uus-Meremaal ja lähinaabruses võistlemist jätkata. Seni on ta võitnud seitse riigi meistritiitlit ning soovib kindlasti lisa teenida. Tipptasemel karjäärile vaatab ta aga tagasi pigem heldimusega.

«Oleme saavutanud palju häid asju – ka jäi mõni võimalus kasutamata, oleksime võinud rohkem saavutada. Tuleb hinnata meile antud võimalusi ja me oleme oma tegemisi nautinud. Oleme kohtunud paljude heade inimestega, teinud hämmastavaid asju, loonud mälestusi, nii et see on olnud päris lahe,» tõdes Paddon, kellele on suure osa karjäärist kaardilugejaks olnud kaasmaalane John Kennard, kes tähistas veebruaris 65. sünnipäeva.

Tagasi üles