Ironmani peakorraldaja Juhanson: tegemist oli sisuliselt läbi aegade kõige väiksema meditsiiniliste pöördumistega Ironmaniga

Copy
Ironman Tallinna peakorraldaja Ain-Alar Juhanson osales ka ise Ironman 70.3.
Ironman Tallinna peakorraldaja Ain-Alar Juhanson osales ka ise Ironman 70.3. Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix

Eelmisel nädalavahetusel toimus Ironman Tallinn. Postimees rääkis võistluse peakorraldaja Ain-Alar Juhansoniga ning uuris, kuidas võistluste korraldus sellel aastal õnnestus.

Võistluste peakorraldaja sõnas, et ühegi suursündmuse korraldamine ei saa minna muretult. Ironmani puhul on tegemist sündmusega, mis pannakse nädalaga kokku ning loodetakse, et kõik tehtud plaanid töötavad.

«See aasta kahjuks nii ei olnud. Harku vesi oli sinivetikaid täis ja seal ujuda ei saanud. Pidime ujumise tõstma Stroomi randa ja selle üleviimisega oli omaette stress ja pinge kogu tiimile,» rääkis Juhanson.

Ujumise üleviimine Stroomi randa ei läinud aga lihtsalt, kuna sealne rand on väga madal.

«Pidime ehitama 150 meetri kaugusele rannapiirist stardiplatvormi, kus osalejad saavad ajavõtu käima lükata, kuna nende ametlik start oli seal ja teisele ringile minek toimus samast kohast. Seda oli vaja selleks, et osalejad ei peaks iga ringi järelt 200 meetrit madalas vees välja jooksma ja uuesti sisse jooksma.

Selle ehitamiseks nähti palju vaeva. «Mingi osa tiimiga olime reedel õhtul vastu laupäeva sisuliselt 5 ja pool tundi külmas vees ehitamas. Kella viiest hommikul saime valmis, esimesed osalejad olid vahetusalas juba kell 4.30 ja 6.30 oli start. Suhteliselt viimase piiri peal aga kõik sai tehtud ja inimesed said õnnelikult finišisse,» rääkis peakorraldaja.

«Heameel oli tõdeda seda, et see on erakordselt äge kamp, kes meil seda Ironmani. Nad ei löö risti ning korraldavad võistluse ära. Nad teevad kõik vajaliku selleks, et inimesed, kes on tulnud ülemaailma meile külla, saaksid võistelda.»

Peakorraldaja sõnul saabus neile just meditsiinipealikult raport ning tegemist oli sisuliselt läbi aegade kõige väiksema pöördumiste hulgaga Ironmani nädalavahetusega. Kokku oli 12 pöördumist, kuid kõik, kes vajasid haiglas kontrolli, said õhtuks välja. 

«Terve rida neist oli kukkumisi, kuna oli tuuline. See kindlasti tegi rattasõidu tehnilisemaks ja raskemaks. Kellelgi midagi hullu ei juhtunud, kõik said ilusti koju ja on terved.»

Ironmani korraldajate jaoks on oluline tagasiside osalejatelt, mis saabub paari nädala jooksul. Lisaks on oliline tagasiside ka linnakodanikelt ja partneritelt. 

«Läbi selle püüame ennast alati paremaks teha. Me kindlasti ei arva, et meil on nüüd tegemist veatu võistlusega, küll aga me näeme, et me teeme suheliselt hästi neid asju, mis me teeme ja oleme valmis õppima,» ütles peakorraldaja.

Tagasi üles