Kas olümpia 4. koht lööb sportlase vaimu maha? Paljud eestlased on sellest hoopis uut indu saanud

Copy
Allar Raja (vasakul) on võistelnud viitel, Tõnu Endrekson kuutel olümpiamängudel. Nad mõlemad teavad, mida tähendab neljandaks jäämine ning kuidas seejärel nelja aastaga end medalile võidelda.
Allar Raja (vasakul) on võistelnud viitel, Tõnu Endrekson kuutel olümpiamängudel. Nad mõlemad teavad, mida tähendab neljandaks jäämine ning kuidas seejärel nelja aastaga end medalile võidelda. Foto: Tairo Lutter

Seda, et vehkleja Kaido Kaaberma ütles 1992. aasta Barcelona olümpiamängude järel, et 4. koht on jama, ning sama mõtet kordas kuu aega tagasi Pariisis Nelli Differt, Eesti spordisõber teab. Sõudja Allar Raja läks aga presidendi roosiaias olümpiakoondise vastuvõtul 4. koha teemaga veidi sügavamale.

Minul on seljataga suhteliselt pikk karjäär, olen osalenud viitel olümpiamängudel. Need viis olümpiatsüklit on õpetanud päris palju, mis spordis tegelikult loeb, rääkis Raja sportlaste nimel peetud kõnes.

Ta jätkas: «Londoni olümpiamängudel 2012 tekkis tunne, et justkui oli meile medal kaela riputatud, aga jäime neljandaks. Minu lugupidamine kõikidele neljandatele kohtadele! See tunne pärast võistlust oli niisugune, et nüüd pole põhjust või argumenti tunda rõõmu oma karjääri või saavutuste või tegevuste üle. See oli sportlasena tegelikult päris raske hetk.

Tagasi üles