Karmen Bruus võitis hooaja parima etteastega Peruus MM-pronksi (6)

Copy
Karmen Bruus sai auhinnakappi juba teise U20 MMi medali. Kulla kõrvale õnnestus Peruus võita ka pronksine autasu.
Karmen Bruus sai auhinnakappi juba teise U20 MMi medali. Kulla kõrvale õnnestus Peruus võita ka pronksine autasu. Foto: World Athletics

Eesti kõrgushüppaja Karmen Bruus suutis Peruus toimunud kergejõustiku U20 MMil võita meie koondise ainsa medali. Viimasel võistluspäeval toimunud naiste kõrgushüppes asetati talle kaela pronksmedal.

Kaks aastat tagasi U20 vanuseklassis maailmameistriks kroonitud Bruus läks Peruus nõnda starti tiitlikaitsjana. Juba kvalifikatsioonis näitas eestlanna, et on väljakutseks valmis, kui kõik kõrgused alistusid esimesel katsel.

Limas olid medalikonkurentsis viis neidu, kel õnnestus ühel või teisel moel alistada kõrgus 1.87. Nende hulka kuulus ka Bruus, kes oli teinud selleks hetkeks veatu seeria, kui avakatsel alistus nii kõrgus 1.75, 1.80, 1.84 kui ka 1.87.

Kõrgusel 1.89 selgusid lõpuks medalivõitjad. Esimesena sai sellest jagu Austraalia sportlane Izobelle Louison-Roe, kel läks tarvis üht katset. Kolmandaid katseid vajasid neli sportlast, ent ületada õnnestus see ainult Bruusil ja suursoosikul Angelina Topicil.

Järgmisel kõrgusel (1.91) tegi ainsana eduka hüppe just Topic, kes krooniti nõnda U20 maailmameistiks. Hõbemedal kuulus sel korral isiklikuks rekordiks 1.89 hüpanud Louison-Roe'le ja pronks sama tulemusega Bruusile. Eestlanna jaoks tähendas see hooaja parimat võistlust.

Tagasi üles