Eesti esireket pidi karjääri teises Challengeri finaalis kaotusekibedust tunnistama

Copy
Mark Lajal.
Mark Lajal. Foto: AP Photo/Alberto Pezzali/Scanpix

Eesti esireket Mark Lajal (ATP 247.) mängis täna varahommikul karjääri teises ATP Challengeri finaalis. Hiinas Zhangjiagangis tuli tal tunnistada jaapanlase Yasutaka Uchiyama (ATP 197.) 6:7, 6:2, 6:2 paremust.

Zhangjiagangis oli Lajal loovutanud enne finaali konkurentidele ainult ühe seti ning ka otsustavat kohtumist alustas eestlane edukalt. Eesti esireket kaotas küll oma esimese servigeimi, ent suutis peagi seisu võrdsustada. Avasetis selgitati võitja kiires lõppmängus, kus Lajal teenis 7:4 võidu.

Edasises kohtumises säras 32-aastane jaapanlane. järgmistes vaatustes õnnestus tal kokku neli korda Lajali pallingut murda. Nende toel õnnestus tal 6:2 setivõitudega matš enda kasuks pöörata. Kogenud jaapanlase jaoks oli tegemist seitsmenda Challenger turniiri esikohaga, seejuures oli ta võidukas Zhangjiagangis ka 2018. aastal.

Karjääri teises ATP Challengeri finaalis mänginud ja esmakordselt kaotajaks jäänud Lajal tegi eduka turniiriga võimsa tõusu ka maailma edetabelis. Virutaalselt on eestlane tõusnud juba 30 positsiooni ja järgmisel nädalal peaks ta kerkima 217. reale.

Järgmisel nädalal mängib Lajal Shanghais toimuval ATP Challengeril, kus avaringis ootab teda 22-aastane Terence Atmane (ATP 120.). Lajal on temaga kohtunud varasemalt kahel korral. Nii 2022. kui ka 2023. aastal teenis Lajal prantslase vastu võidu.

Märksõnad

Tagasi üles