Hamiltoni asendaja sai selgeks mõne minutiga

Copy
Mercedese F1 meeskonna pealik Toto Wolff ei pidanud pikalt Lewis Hamiltonile asendajat otsima.
Mercedese F1 meeskonna pealik Toto Wolff ei pidanud pikalt Lewis Hamiltonile asendajat otsima. Foto: IMAGO / Sven Severing / SCANPIX

Kuninglikus vormelisarjas hakkab seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton kihutama järgmisest hooajast Ferrari meeskonnas. Tema praegune meeskond Mercedes ei vajanud kaua aega britile asendaja leidmiseks.

Hamilton üllatas kõiki, kui teatas enne hooaega, et hakkab 2025. aastast esindama Ferrari meeskonda. Kõik eeldasid, et Hamiltoni koostöö Mercedesega kestab tema karjääri lõpuni, ent nõnda ei läinud.

Mercedes ei nutnud Hamiltoni lahkumise tõttu pikalt taga ja hakkas viivitamatult seitsmekordsele maailmameistrile asendajat otsima. Meeskonna pealiku Toto Wolffi sõnul kulus selleks viis minutit. Ametlikult sai kõik kinnituse sel nädalal, kui Mercedesega sõlmis lepingu 18-aastane Kimi Antonelli.

«Ma tegin otsuse Antonelli palkamise kohta viis minutit pärast seda, kui Lewis teatas mulle, et otsustas Ferrariga liituda,» lausus Wolff väljaandele Autosport.

«Mõistagi meil olid laual veel teised variandid. Hoidsime silma Max Verstappenil. Lõpuks teadsin, et soovin just neid kaht meest, kes mul hetkel meeskonnas palgal.»

Järgmisel hooajal sõidavad Mercedese ridades nõnda kollanokk Antonelli ja tiimi esisõitjaks kerkiv George Russell.

Tagasi üles