Barcelona vastu seitse palli väravast noppinud Hein: see oli tööõnnetus

Copy
Karl Jakob Hein (oranžis) matšis Barcelona vastu.
Karl Jakob Hein (oranžis) matšis Barcelona vastu. Foto: Joan Monfort / AP / Scanpix

Eesti jalgpallikoondise väravavahil Karl Jakob Heinal jäi seljataha tormiline august.

Aastaid Londoni Arsenalis varumehe rolli täitnud vutimees liitus hiljuti laenulepinguga Hispaania meistrisarjas mängiva Valladolidiga. Viimase kahe nädala jooksul on ta saanud kogeda maailma kõige kõrgemat taset. 25. augustil seisis Hein postide vahel matšis Madridi Realiga, laupäeval üritas ta ohjata Barcelona tähti.

Neist viimane kujunes korralikuks reaalsuskontrolliks. Kui varasemast kolmest mängust kahes hoidis meie mees oma värava puhtana, siis ajaloo üks edukamaid satse kõmmutas tema seljataha seitse palli.

«Nüüd ongi võistkonna jaoks väga väljakutsuv hetk. Sellistes situatsioonides tulebki välja võistkonna karakter. Arvan, et see oli tööõnnetus. Seitset [väravat] lasta ei saa. Ükskõik, mis tasemel,» meenutas Hein saates «Terevisioon» laupäeva. 

«Olime pärast mängu võistkonnaga ühel leheküljel: õpime sellest mängust, teeme analüüsi. Aga et seda rohkem ei juhtuks, hoiame ühte ja liigume koos edasi. See õppetund peaks tegema meist tugevama võistkonna.»

Üldiselt jääb Hein esimeste nädalatega rahule. «On olnud väga äge periood,» tõdes ta.

«On olnud häid, aga ka kehvemaid tulemusi, nagu nüüd laupäeval. Aga üldpildis... Saada mänguminuteid. Teha debüüt maailma tippliigas. On asju, mida tahtnuks teha paremini, aga kokkuvõttes on olnud positiivne.»

Tõsi, seni on 22-aastane eestlane olnud Valladolidi põhimees, aga garantiid puuduvad. «Sellisel tasemel on väga armutu konkurents. Iga mees on oma positsiooni eest väljas, võitleb n-ö elu eest,» kinnitas ta.

Arvestades, et tiim tõusis tippseltskonda esiliigast, pole nelja vooruga neli silma paha saldo. «Oleme punkte kogunud ja plaan on samamoodi jätkata. Mängudes, kus pole vastas Barcelona või Real, tahame võimalikult palju punkte koguda,» arutles Hein, kes Barcelonas juhtunut põdema ei jää.

«Mina teen oma tööd edasi. Tõrjun trennis iga päev palle. Proovin oma kohta säilitada. Lõpuks treenerid otsustavad.»

Eile jõudis Hein kodumaale, et alustada ettevalmistust Eesti koondise Rahvuste liiga matšideks. Neljapäeval võõrustatakse Slovakkiat, pühapäeval külastatakse Rootsit.

«Usun, et variante on kindlasti. Paneme ennast valmis ja anname parima,» märkis ta.

Tagasi üles