MM-medalist Karmen Bruus tahtis paar kuud tagasi sportlaskarjääri lõpetada

Copy
Karmen Bruus (vasakul)
Karmen Bruus (vasakul) Foto: WorldAthletics / Facebook

Kõrgushüppaja Karmen Bruus näitas Peruus toimunud U20 MMil sisu.

2022. aastal, 17-selt komeedina tippu tõusnud sportlase viimased hooajad on kulgenud keeruliselt. Mullu talvel jäi tema treener Mehis Viru oma õpilaste vaimse ja seksuaalse ahistamise kahtlusega tööloata. Kogu skandaali taustal kannatasid Bruusi tulemused.

Kaks suve tagasi isikliku rekordi 1.96 peale kruttinud kõrgushüppaja sai üle pika aja korralikud resultaadid kirja alles tänavu augustis. Esiti ületas ta Tartus 1.83, laupäeval tõi U20 MMi pronksi 1.89. Nõnda kõrgele kerkis Bruus viimati tunamullu.

«Juunikuus ütles Karmen mulle, et täna on tal viimane treening, ta rohkem ei treeni,» tunnistas tema treener Kersti Viru usutluses Postimehele. «Nii raske on olnud.»

Ehk polnud sugugi välistatud, et Bruusi sportlastee saabki otsa.

«Ütlen ausalt: me oleme psühholoogide juures käinud. (Mainib veel mõnda asja, kuid palub need info delikaatse iseloomu tõttu avaldamata jätta – PM) Rääkisin Karmeniga, et proovime ikka teha sporti, teeme muid asju, vaatame, sest kui sa mingi aeg mõtled, et tahaksid ikka teha sporti ja võistlustele minna, peame muidu nullist alustama,» selgitas Kersti Viru.

«Siis tegimegi seda, mida ta tahtis teha ja mida talle meeldis teha. Nüüd võitsime medali. Aga juuni lõpu seis oli meil väga õnnetu.»

Kuidas te Bruusi uuesti ree peale saite? «Ta on andekas ja niimoodi saime, et tegelesime kogu aeg. Mina olen teda psühholoogiliselt aidanud, psühholoog on teda aidanud. (Mainib ka uusi arenguid seoses treenerist abikaasa kaasusega, kuid palub sellest mitte veel täpsemalt kirjutada, sest on vara – PM). Õnneks on head märgid, et asjad liiguvad. See on täielik jura, mis on toimunud. Karmen tõmmati sinna solgiauku,» vastas treener.

Täispika usutluse Kersti Viruga leiab SIIT!

Tagasi üles