Rein Taaramäe leidis uue tööandja Jaapanist

Copy
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: IMAGO / Fotoreporter Sirotti Stefano / Scanpix

Kõige kõrgemal tasemel vaikselt otsi kokku siduv jalgrattur Rein Taaramäe sõlmis lepingu Jaapani klubiga Kinan Racing.

Aprillis 37. sünnipäeva tähistanud Ihastest pärit spordimees ütles juba varem, et tänavune aasta jääb talle tipp-, WorldTouri konkurentsis viimaseks. Värske kontraht tõestab seda. Uus tiim kuulub UCI Continentalsi tasemele. Peamiselt osaletakse võistlustel Aasias.

«Igal tippsportlasel saabub lõpuks moment, kus karussellilt maha astuda või leida elule uus suund. Minu jaoks pole rattaspordist taandumine veel võimalik. Olen heas füüsilises vormis ning armastan maanteesõitu. Näen end kui sündinud ratturit,» sõnas Taaramäe uue klubi kodulehe pressiteates.

«Imetlen väga enda eelkäijat Jaan Kirsipuud. Lisaks Euroopa karjäärile esines ta edukalt ka Aasias. See andis ka mulle indu, et võiksin Aasias edu saavutada. Tahan võistlemist ja atmosfääri nautida.»

Ta lisas: «Nüüd, 37-aastaselt tunnen, et on selleks ideaalne võimalus. Kui šansi maha magan, võib olla juba hilja. Tahan mõne aasta rattasõitu nautida ning kogeda erinevaid süsteeme ja kohti.»

Aga praegu kuulub Taaramäe veel Intermarché–Wanty ridadesse, kellega löödi käed 2021. aastal. Üheskoos osaletakse hooaja viimasel suurtuuril Vueltal, kus jääb sõita veel kuus etappi. Meie mees on kokkuvõttes 39., kaotust liidrile Ben O'Connorile 1:07.6.

Tagasi üles