Karmen Bruus: väga hea meel on suures mängus tagasi olla! (2)

Copy
Karmen Bruus naasis Peruus peetud juunioride MMilt koju pronksmedaliga.
Karmen Bruus naasis Peruus peetud juunioride MMilt koju pronksmedaliga. Foto: Martin Pedaja

Kahe aasta eest juunioride MMil kulla ja täiskasvanute MMil 7. koha võitnud Karmen Bruus on pärast rasket perioodi tipptasemel tagasi ning teenis Peruus Limas peetud tänavusel juunioride MMil pronksmedali. Taas näidatud head hüpped rõõmustavad teda kõige rohkem.

«Väga hea meel on [suures mängus] tagasi olla!» rõõmustas ta pärast kodumaale jõudmist Tallinna lennujaamas Postimehega vesteldes.

Bruus viis paari aasta eest isikliku rekordi 1.96ni, mis tähendas nii Eesti rekordi kui ka maailma kuni 18-aastaste tipptulemuse kordamist. Pärast treener Mehis Viruga alanud skandaali tema tulemuste tase langes. Tänavu suvel on need hakanud taas paranema. Mõne nädala eest alistus 1.87 ning nüüd MMil medali toonud 1.89. Kulla noppis 1.91ga serblanna Angelina Topic.

«Kindlasti aitas kaasa tiitlivõistluste õhkkond. See on eriline, täiesti teistsugune,» kiitis Bruus, kes oma paremad tulemused ongi hüpanud suurtel areenidel peetud suurtel võistlustel (tunamullu juunioride MMil 1.95 ja täiskasvanute MMil 1.96).

Nüüd Limas ületas Bruus nii kvalifikatsioonis (edasi viis tulemus 1.83) kui ka põhivõistlusel 1.87ni kõik katsed esimesel katsel. Alles 1.89-l tuli kaks tõrget. «1.89 viimasel katsel mõtlesin, et panen kõik mängu. Õnnestus!» lausus ta rõõmsalt.

«Tegelikult tuli 1.91 hästi napilt maha. Olin latist juba sisuliselt üle saanud, aga kuidagi tõmbasin selle maha.»

Bruus nentis, et pärast ebaõnnestumist 1.91-l käis korraks kahetsusetunne läbi, ent see asendus kiirelt rõõmuga medali ja suures mängus tagasi olemise üle. «Rõõm on seda suurem, et teekond selle medalini pole olnud kõige lihtsam,» märkis ta.

19-aastane Bruus sõidab juba kolmapäeval tagasi teisele poole Atlandi ookeani. Seekord USAsse, et alustada Missouri ülikoolis psühholoogiaõpinguid.

«Seal on hea spordile keskenduda. Valisin kooli peamiselt treeneri järgi. Kõrgushüppajaid juhendab bulgaarlane, kelle treeningmetoodika on euroopalik. Oleme juba saanud hea klapi,» lausus Bruus.

Märksõnad

Tagasi üles