M-Sport on valmis munad ühte korvi panema (1)

Copy
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux Foto: IPA/SIPA

Kui mullu ehitas M-Spordi rallitiim oma meeskonna Ott Tänaku ümber, siis tänavu võeti teistsugune lähenemine, andes võimaluse kahele noorele, Adrien Fourmaux'le ja Grégoire Munsterile. 

Säärane, rahalises mõttes odavam lähenemine on ennast aga üle ootuste ära tasunud, sest 29-aastane Fourmaux on võistkonnale toonud koguni neli poodiumikohta. Prantslane oli kolmas nii Rootsis, Keenias, Poolas kui ka Soomes. 

M-Spordi tiimipealik Richard Millener ei salgagi, et säärane edu tuleb ka nende jaoks üllatusena. «Olin kindel, et tal on olemas kõik vajaminev, eesotsas õige suhtumisega, et häid tulemusi teha, kuid isegi mina poleks osanud arvata, et tal õnnestub neli korda poodiumile tulla,» tunnistas ta usutluses Autohebdole.

Suurt rolli kiires küpsemises mängib tiimipealiku hinnangul mullu aste madalamal Rally-2 tasemel veedetud vaheaasta. «Ta hindab olukordi nüüd palju paremini,» sõnas ta, tuues näitena Soome MM-ralli. 

«Reede hommikul polnud tal vajaminevat kiirust, et teistega võidu kihutada. Nõnda suunas ta oma fookuse auto seadistuse parandamisele, et laupäevaga teada saada, mis tema jaoks täpselt töötab ja mis mitte. Pühapäeval õnnestus tal seeläbi võtta kolmanda koha punktid, kuigi vanasti oleks ta pärast halba algust lihtsalt alla andnud,» tunnustas Millener hoolealust.

Ent sellel edumündil on ka teine pool: nimelt ihub prantslasele hammast ka priskema rahakotiga Hyundai, kes meest vaikselt endale meelitab.

Millener loodab aga, et Fourmaux jääb M-Spordi paigale: «Ta teab, et on siin kindel esinumber ning kogu võistkond on ehitatud tema ümber. Ma ei tea, kas meil tuleks veel rohkem midagi teha, et ta paigale jääks. Leian, et ta peaks jääma sellepärast, et tahab jääda. Meie kavatseme teda igatahes täiel rinnal toetada ja anda talle auto, mis on konkurentsivõimeline ja tugev.»

Autoralli MM-sari jätkub juba sel nädalavahetusel, kui Kreekas sõidetakse hooaja kümnes osavõistlus. 

Tagasi üles