Eestlanna krooniti jõutõstmises juunioride maailmameistriks

Copy
Eliise Mikomägi (paremal) ja tema treener Peep Päll (vasakul).
Eliise Mikomägi (paremal) ja tema treener Peep Päll (vasakul). Foto: Eesti Jõutõsteliit / Facebook

Eliise Mikomägi võitis Maltal toimunud jõutõstmise juunioride MMil kuldmedali.

28. augustil alanud maailmameistrivõistlustel õnnestus võistluse kolmandal päeval Mikomäel tõusta taas poodiumi kõrgeimale astmele, kuni 84 kilogrammi kaaluvate neidude seas teenis Mikomägi kogutulemuse 577,5.

Eestlannal õnnestusid iga ala kõik katsed ning et iga sooritusega raskused suurenesid, purunesid järjepanu nii Eesti juunioride kui ka täiskasvanute klassi rekordid. Kokku kirjutas ta üle 12 juunioride ja 12 avatud klassi tippmarki.

Kevadel Euroopa meistritiitli võitnud Mikomägi alustas esimest ala kükkimist 200 kg kangiga ja sai kohe tulemuse kirja. Seejärel õnnestusid katsed ka 210 ja 217,5 kilogrammiga. Sellest viimane on ka Eesti naisjõutõstjate absoluutne parim kükk kilogrammides. Mitte ükski naine ei ole varem nii suurt raskust kükkinud.

Lamades surumises sai ta kirja 115, siis 125 ja viimasel katsel 127,5 kilogrammi.

Jõutõmbes otsustas Mikomägi alustada aga kõrgelt, sest talle pakkus kõva konkurentsi ukrainlanna Kateryna Muliari. Tartlanna sai jagu 212,5 ning seejärel 222,5 kilogrammist.

Kuid enne Mikomäe kolmandat katset õnnestus 212,5 kilogrammi kirja saada ka ukrainlannal ning nii tõusis 577,5 kilogrammiga üldarvestuse uueks liidriks just Kateryna Muliari.

Et eestlanna on temast kergem, piisanuks talle kuldmedali võitmiseks sama koguraskuse kordamisest ehk teha tuli 232,5-kilogrammine jõutõmme. Otsustaval hetkel näitas Mikomägi oma võimu ning tulemuseks maailmameistritiitel. 

Lisaks kogusumma kuldmedalile teenis Peep Pälli hoolealune hõbemedali kükis, lamades surumises hõbemedali ning jõutõmbes kuldmedali.

Tagasi üles