Meedia: Hyundai võib tehasetiimina MM-sarjast lahkuda, asemele kerkiks eratiim, mille pealikuks Neuville

Copy
Thierry Neuville (tagumine) ja Ott Tänak.
Thierry Neuville (tagumine) ja Ott Tänak. Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Hyundai rallimeeskonna pealik Cyril Abiteboul kinnitas, et Lõuna-Korea autotootja tehasetiim võib 2025. aasta lõpus WRC-sarjast kaduda, vahendas ralliportaal Dirtfish.

Dirtfishi andmetel on Hyundai tulevik rallimaailmas küllalt ähmane. Hetkel ollakse juhtimas MM-sarja punktitabelit nii meeskondlikus arvestuses kui ka sõitjate seas, ent tulevik selle tõttu kindlamaks pole muutunud.

Ralliportaali allikate sõnul on õhus võimalus, et Hyundai tehasemeeskond lahkub 2025. aasta lõpus MM-sarjast. Nende Rally1-autod siiski kuskile ei kaoks, kuna MM-sarjas osaletaks erameeskonnana.

Hyundai võimalik lahkumine on seotud autotootja suurenenud arendustööga FIA kestvussõidu MMi ringrajaautode projektis. Järgmisel aastal keskendub Hyundai nii WRC-sarjale kui ka kestvussõidu MMile võrdselt, ent sellest edasi pole miski kindel.

Üleminek erameeskonnale käis läbi ka Abitebouli vestlusest Dirtfishiga. «Kui selline muudatus sobib meie strateegiaga,» pajatas prantslane eratiimi võimalikkusest. «Esmalt peame enda strateegia üldse paika saama. Kui eratiim sobib strateegiasse, siis oleme avatud erinevatele ideedele, kuidas kõike ellu viia.»

Seejuures on ralliportaali teatel spekuleeritud, et kõnealust eratiimi saab juhtima praegune MM-sarja üldliider Thierry Neuville, kes on Hyundaiga aastaid seotud olnud. Seda informatsiooni pole kinnitanud ükski osaline.

Vähemalt 2025. aastal jätkab Hyundai autoralli MM-sarjas kihutamist tehasetiimina. Seal jätkab sõitmist kindlasti ka Ott Tänak, kellega on järgmiseks hooajaks leping sõlmitud. Suure tõenäosusega jätkab ka Neuville, kelle lepingu kohta pole veel ühtegi avaldust tehtud. Lisaks neile kahele soovib erinevate ralliportaalide teatel Hyundai palgata ka M-Spordis tänavu läbimurde teinud Adrien Fourmaux'd.

Tagasi üles