Ajalugu tegev Eesti koondislane liitus Barcelonaga

Copy
Eesti rahvusnaiskonna temporündaja Liisbet Pill.
Eesti rahvusnaiskonna temporündaja Liisbet Pill. Foto: CEV

Eesti naiste koondise temporündaja Liisbet Pill läheb sel hooajal esimest korda mängima välisliigasse, kui liitub CV Barcelona võrkpallinaiskonnaga ja hakkab seega esimese eestlannana mängima Hispaania naiste meistriliigas, vahendas Eesti Võrkpalli Liit.

Möödunud aastal Hispaania esiliiga võitnud ja seeläbi kõrgliigasse kerkinud võrkpalliklubi kuulub erinevaid spordialasid hõlmava suure FC Barcelona klubisüsteemi.

Seni kodumaal kõrgeimal tasemel Audentese SG/Noortekoondist ja seejärel Tartu Ülikool/Bigbanki naiskonda esindanud 21-aastane temporündaja on eesootaval klubihooajal üks viiest välisliigades mängivast Eesti naisvõrkpallurist. Ta otsustas selle sammu ette võtta, et mugavustsoonist välja astuda. Eestlanna tunnistas, et avanenud võimalus tekitas talle esialgu hirmu.

«Alguses oli ikka veidi šokeeriv, et nii kaugele tuleb minna. Aga kuna samuti laual olnud Soome liiga variant kadus ära, siis mõtlesin, et mis seal ikka, lähen ja proovin. Saab mugavustsoonist välja ja ennast proovile panna, pigem olin ikkagi positiivselt meelestatud,» sõnas Pill, kes sõitis Hispaaniasse esmaspäeval.

Üleminekus olid abiks nii Eesti koondise treener Andres Toobal kui koondise eelmine juhendaja Alessandro Orefice. «Unistus välismaale mängima minna on mul alati olnud, aga varem tundsin, et ma polnud veel selleks sammuks valmis. Sel aastal koondise suve alguses, kui Andres Toobal küsis, mis plaanid mul on, siis vastasin, et võiksin minna, kui keegi mind soovib. Suvel saadetigi minu videod laiali ja otsiti ja nii see lõpuks teoks sai,» selgitas võrkpallur.

Kuna Pillil on Tartu Ülikooli psühholoogia erialal veel üks aasta õppida, võttis ta praegu akadeemilise puhkuse. «Koolis oleks olnud keeruline kaugteel edasi käia, seega teen selle hooaja ära ja siis vaatan, kuidas edasi.»

Rahvusnaiskonnas on noorele mängijale uuel väljakutsel enim toeks olnud Kristiine Miilen, kes on aastaid erinevates välisliigades pallinud. «Temaga olen saanud igasuguseid asju arutada. Ja koondise peatreener on palju aidanud ning alaliidu spordidirektor Kert Toobal samuti. Nemad on selgitanud, kuidas kogu protsess toimib ja sellest on väga palju abi olnud,» ütleb Pill.

Võistkonnas on lisaks kohalikele võrkpalluritele ka paar ameeriklannat, enamik mängijaid on pigem nooremad. Oma esimesel välishooajal loodab temporündaja areneda igas elemendis. «Tahan saada paremaks igas asjas. Sellises klubis saab rohkem trenni teha kui Eesti liigas ja seeläbi võiks ka areng tulla. Ka peatreener (Miguel Fente) on selline, kes tahab töötada just nooremate mängijatega ja nende arengusse panustada. Temaga suhtlus on olnud väga positiivne ja ta tundub ka inimesena väga mõistlik. Loodan, et suudan igas elemendis areneda – tahan kõvasti tööd teha ja järgmisel suvel koondises parem mängija olla,» lisas Pill.

Tagasi üles