Ootamatult punktiliidriks kerkinud välejalg näitas Hispaanias konkurentidele koha kätte

Copy
Kaden Groves
Kaden Groves Foto: IMAGO / Fotoreporter Sirotti Stefano / Scanpix

Hispaania velotuuri 17. etapi võitis austraallane Kaden Groves. See oli talle tänavusel velotuuril juba kolmandaks etapivõiduks.

Väga vihmastes oludes sõidetud etapp kulmineerus grupifinišiga, kus said taas särada sprinterid. Parimat minekut näitas jälle Groves, kes sõitis täna punktiliidrile kuuluvas särgis, kuna eelmisel etapil oli sunnitud kukkumise tõttu katkestama Wout van Aert. Lõpusirgel edestas ta tšehh Pavel Bittnerit ja belglast Vito Braeti.

Üldarvestuses tänane päev suuri muudatusi ei toonud. Endiselt jätkab punases liidrisärgis Ben O'Connor, kes edestab Primož Roglicit viie sekundiga. Kolmandat kohta hoiab endiselt kodupubliku lemmik Enric Mas.

Rein Taaramäe võttis täna rahulikult ning veeres üle finišijoone 137. kohal. Grovesile kaotas Eesti rattur sekundi vähem kui 17 minutit. Üldarvestuses langes Taaramäe 44. kohale.

Homme on Hispaania velotuuril kavas 179,5 kilomeetri pikkune etapp, kus suure tõenäosusega saavad võimaluse mägironijad. Rattureid ootab nii esimese kui ka teise kategooria tõus ning enne finišit tuleb samuti võtta kerge tõus.

Tagasi üles