MM-matk, mitte MM-ralli? Kreeka karmid olud hirmutavad sõitjaid

Copy
Kreeka rallil tuleb maadelda näiteks selliste kividega.
Kreeka rallil tuleb maadelda näiteks selliste kividega. Foto: WRC.com

Täna testikatsega alanud Kreeka MM-rallil võib hakata mängima suurt rolli juhus, õnn või saatus. Kuidas kellelegi...

Kui ametlikult on mõõduvõtt kavas kruusaetapina, siis sageli tuleb kihutada pigem väga kivistel teedel. Rajaluure järel tunnistas nii mõnigi sõitja, et nädalavahetusel võib tulla viimaste aegade üks raskemaid katsumusi.

«Teed on palju kivisemad kui eelmisel aastal, nii et ees ootab tõsine väljakutse. Mõned katsed on normaalsed, aga enamik väga kivised. Leidub ka palju peidus olevaid kive, mistõttu on väga keeruline [teadlikult] rehvipurunemist vältida,» vahendas Takamoto Katsutat portaal DirtFish.

Sebastien Ogier sekundeeris: «Jah, võib tulla üks kivisemaid Kreeka rallisid. Vähemalt selle põhjal, mis sai legendi kirja. Paistab väljakutsuv. Seda sõna kuulete ralli jooksul ilmselt väga palju. Kohati peame tegelema lihtsalt ellujäämisega.»

Ott Tänak: «Üldiselt paistab tulevat veidi aeglasem ralli kui muidu. Kiired katsed on sel korral käänulisemad. Olud on kindlasti väga nõudlikud.»

Samal lainel olid ka teised ässad Dani Sordo, Thierry Neuville ja Elfyn Evans. «Tuleb ilmselt viimaste aastate kõige karmim ralli. Jah, vajan siin võitu ja häid punkte, kuid mängime siin loteriid. Peame tegema õigeid otsuseid,» resümeeris viimane.

Nõnda tulid ralli korraldajad sõitjatele vastu: kui muidu on kohustus testikatset läbida kaks korda, siis nüüd võivad nad soovi korral piirduda ühega. Küll aga peavad nad teisel korral pardale võtma VIP-inimese, kui seda nõutakse.

Kreeka rallil saab silma peal hoida siit!

Kreeka ralli teed.
Kreeka ralli teed. Foto: WRC.com
Kreeka ralli teed.
Kreeka ralli teed. Foto: WRC.com
Tagasi üles