Maailma esireketi kukutas miljardäri tütar

Copy
Jessica Pegula
Jessica Pegula Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Scanpix

US Openil said paika poolfinalistid, kuid tennisistide rahakotti piiludes eristub neist üks. 30-aastane Jessica Pegula (WTA 6.) alistas veerandfinaalis maailma esireketi Iga Swiateki ning kuigi ta võib suure slämmi võidu eest teenida miljoneid auhinnaraha, siis kahvatub see tema senise varanduse kõrval.

Pegula on tegemas on karjääri parimat suure slämmi turniiri, sest varem polnud ta poolfinaali jõudnud. Kõigil suure slämmi turniiridel on tema laeks jäänud veerandfinaal. Profikarjääri jooksul on ta teeninud ligi 13 miljonit eurot auhinnaraha, kuid ära elaks ta ka ilmselt profileivata.

Nimelt on peetakse Pegulat maailma rikkaimaks tennisistiks, kelle kõikide varade väärtust hinnatakse 6,7 miljardile eurole. Sinna sisse on arvestatud tema miljardärist isa Terry ja tema abikaasa Kimi varad. Nimelt on nad NHLi hokiklubi Buffalo Sabresi ja NFLi Ameerika jalgpalliklubi Buffalo Billsi omanikud. Pegula perekond on USA üks rikkamaid.

Võrdluseks: 2003. aastal profikarjääri alustanud Novak Djokovic on karjääri jooksul enim teeninud tennisist. Pelgalt auhinnaraha on ta taskusse pistnud 165 miljoni euro eest, kuid tema varade väärtuseks hinnatakse 216 miljonit eurot.

Tagasi üles