Must nimekiri: võrkpallurid, kes võtavad vastu vereraha

Copy
Jenia Grebennikov (vasakult teine) tuli Pariisi olümpial Prantsusmaa koondise ridades teist korda olümpiavõitjaks. Ta on üks paarikümnest välismaa võrkpallurist, kes ei näe profileiva teenimises Venemaal mingisugust probleemi.
Jenia Grebennikov (vasakult teine) tuli Pariisi olümpial Prantsusmaa koondise ridades teist korda olümpiavõitjaks. Ta on üks paarikümnest välismaa võrkpallurist, kes ei näe profileiva teenimises Venemaal mingisugust probleemi. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Scanpix

Venemaa täiemahuline sõda Ukrainas on kestnud 925 päeva, kuid see ei sega kümneid maailma profivõrkpallureid osalemast Venemaa superliigas, mille järjekordne hooaeg algab sel nädalal. Nii mõnigi võrkpallur on meie spordisõpradele vähem või rohkem tuntud.

Venemaa kallaletungi järel keeras suur osa spordimaailmast neile selja. Samas jäid alles mitmed organisatsioonid, mis Venemaa sportlasi jätkuvalt avasüli vastu võtavad. Sama kehtib ka vastupidises liikumises ehk profisportlaste Venemaale kolimises.

Venemaa rahakad liigad olid pallimängijatele enne sõja algust populaarseks sihtkohaks. Võrkpalli Superliiga meelitab aga enam kui kaks ja pool aastat kestnud verise sõja järel ikka kümneid võrkpallureid enda juurde.

Tagasi üles