Meedia: Bottasel on F1 karjääri jätkamiseks vaid üks võimalus

Copy
Valtteri Bottas Monza ringrajal rattasadulas.
Valtteri Bottas Monza ringrajal rattasadulas. Foto: Hoch Zwei/SCANPIX

Alates 2013. aastast F1-sarjas kihutanud soomlane Valtteri Bottas pole oma tulevikku kuninglikus sarjas veel kindlaks saanud. Järgmiseks hooajaks on aga vaba vaid kaks sõitjakohta ning kauane mootorispordiajakirjanik Roger Benoit usub, et 35-aastaselt Bottasel on karjääri jätkamiseks vaid üks võimalus.

Šveitsi ajakirjas Blick avaldas Benoit oma vaateid Soome ainsa F1 sõitja tuleviku kohta. Bottase tulevik F1s saab jätkuda vaid Sauber ridades, kuna ülejäänud tiimikohad on juba täidetud.

Probleem seisneb selles, et 2026. aasta hooajast saab Sauberist Audi tehasemeeskond ning nii ei taha nad Bottasele pakkuda kaheaastast lepingut, mida põhjanaaber otsib. Lisaks pole Bottas Šveitsis baseeruva meeskonna ainus võimalus sakslase Nico Hülkenbergi tiimikaaslaseks.

Benoiti sõnul ei hakka Hülkenbergi kõrval rooli keerama teine sakslane, mis võiks välistada, et Sauberis sõidaks 202. aasta Sebastian Vettel, kes on flirtinud tagasituleku ideega või Mick Schumacher.

Benoit’ sõnul ei vasta Sauberi nõuetele ka 2023. aasta F2sarja meister Théo Pourchaire ja praegune F2 sarja kolmas Zane Maloney. Prantslane ja Barbadose võidusõitja on mõlemad Sauber noortetiimi sõitjad.

Ajakirjanik arvab, et üheks pretendendiks Sauberi teisele sõitjakohale on F2-sarja praegune teine mees Gabriel Bortoleto. Meeskonad on väidetavalt temaga suhtlust alustanud, kuid sarnaselt Bottasele sooviks ta kaheaastast lepingut.

Kaalukeeleks võib aga saada, et rahakott. Nimelt on Bottas saanud viimastel aastatel umbes miljonieurost palka, mida on soomlasele makstud teise sõitja, hiinlase Gunayu Zhou sponsorrahadest. Kuna tema F1 karjääri on ilmselt lõppemas, siis võib Bortoleto palkamine olla lihtsalt odavam variant.

Bottas sõidab Sauberis kolmandat hooaega, enne seda kuulus ta viiel hooajal Mercedesesse, mille ridades võitis kümme etappi. Viimasel kahel hooajal on ta noppinud vaid kolm punktikohta, tänavune parim tulemus pärineb Monacost, kus ta sai 13. koha.

Sauber on ainus meeskond kümnest, mis pole tänavu suutnud punktiarvet avada. Järgmine F1 etapp toimub 15. septembril Aserbaidžaanis Bakuu tänavarajal.

Tagasi üles