Aga Tänak? Neuville peab suurimaks tiitlirivaaliks Ogier'd

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Autoralli MM-sarja liider, Hyundaiga kihutav Thierry Neuville mõtiskles, et  tiitlivõiduks peaks ta jagu saama esmajärjekorras Sebastien Ogier'st.

Tegelikult poleks pidanud olukord nõnda kaugele jõudmagi. 40-aastane Ogier pidi kaasa tegema vaid osal etappidel, eelkõige enda lõbuks ja veidi Toyota tiimi aitamiseks. Neli rallit enne hooaja lõppu oli aga seis nõnda soodne, et ta plaan muutus. 

Lõpuks jääb Ogier 13 võistlusest eemale vaid kolmel. Omal soovil jäid vahele Rootsi ja Keenia, vigastuse tõttu Poola. 

Prantslane kaotab liidrile Neuville'ile 27 punktiga. Ogier' seljataga on Ott Tänak nelja ja Elfyn Evans üheksa silma kaugusel.

«Muidugi tekkis tiimil suur soov, et rohkem osaleksin. Minu vaatenurgast oli kaks rallit juba igal juhul plaanis. Lisame vaid Tšiili ja Kesk-Euroopa etapi,» rääkis Ogier pärast sel nädalalõpul toimuva Kreeka mõõduvõtu testikatset Autosportile. «Kuigi ma ei oota eriti Tšiili reisi, ei saa ma väga nuriseda.»

Tõsi, üheksakordne maailmameister nentis, et praeguse punktisüsteemiga on päris raske nii suurt vahet kinni nõeluda. «Aga saame survet peal hoida. Kuniks püsib matemaatiline võimalus, võib kõike juhtuda.»

Neuville'il on endiselt MM-tiitel puudu. Ta on lõpetanud viiel korral teisena. Neljal puhul edestas teda Ogier', 2019. aastal Tänak.

«Üks mees on juures, kelle vastu võidelda. Ja kui mul õnnestub nüüd tiitel võita, siis seda parem,» pajatas Neuville. «Talle jääb alati vabandus, et ta ei teinud kaasa kõiki etappe. Aga ta valis väga hästi, kust eemale jääda.»

Belglane jätkas: «Sebastien on seni väga hästi oma stardikohast kasu lõiganud. Nüüd on olukord veidi teistsugune, aga ta võitleb kindlasti kõvasti. Pole saladus, et ta on hooaja lõpus kõige tugevam. Ta võitleb MM-tiitli nimel ja meie peame vastu pidama.»

Üht-teist võib selgemaks saada Kreeka ralliga, millele tõmmatakse õige hoog sisse reedel kell 7.58.

Tagasi üles