Eesti paralümpia ainus kergejõustiklane pidi leppima viimase kohaga (1)

Copy
Egert Jõesaar
Egert Jõesaar Foto: Ausma Cīrulniece

Kettaheitja Egert Jõesaar sai Pariisi paralümpiamängudel F44-F64 võistlusklassis kaheksanda koha. 

Tema tulemuseks oli avavoorus heidetud 50.09, mis ühtlasi tähistab tema parimat sooritust paralümpiamängudel, seisab pressiteates.

Eestlane heitis kaheksa kettaheitja konkurentsis teisel katsel 49.90, kolmandal 49.87 ja neljandal 49.45. Kahel viimasel üritusel ta tulemust kirja ei saanud.

«Tegemist oli siiani minu jaoks kõige kõrgema tasemega võistlusega,» kommenteeris Jõesaar. «Päris rahule ma ei jäänud – esimesed neli katset olid minu jaoks liiga rahulikud, välja arvatud esimene, mille sooritasin kindla peale. Kahe viimase katsega üritasin end natuke rohkem kokku võtta ja juurde saada, aga ei tulnud välja nii nagu vaja.»

Paralümpiavõitjaks krooniti viimasel katsel isikliku rekordi püstitanud ameeriklane Jeremy Campbell tulemusega 61.14. Hõbeda võitis Trinidadi ja Tobago esindaja Akeem Stewart (59.66) ning pronksi teine ameeriklane David Blair (57.76).

2021. aasta Tokyo paralümpiamängudel oli Jõesaar viies (44.07) ning 2016. aastal Rio de Janeiros kaheksas (46.61).

Reedel teeb Susannah Kaul (S10) kaasa 100 m ning laupäeval Matz Topkin (S4) 50 m seliliujumises. Eestlaste eelujumised algavad vastavalt reedel kell 11.10 ja laupäeval 11.38 ning finaalide õhtu mõlemal päeval kell 18.30.

Eestit esindab Pariisis viis parasportlast: ujujad Matz Topkin, Robin Liksor ja Susannah Kaul, kettaheitja Egert Jõesaar ning debütandist triatleet Laura-Liis Juursalu. Eesti lipukandjad on Juursalu ja Liksor. Delegatsiooni kuuluvad veel Kaire Indrikson (Matz Topkini treener), Brenda Tilk (Matz Topkini saatja), Mart Mandel (Robin Liksori ja Susannah Kauli treener), Mart Olman (Egert Jõesaare treener), Margus Tamm (Laura-Liis Juursalu treener), Kairi Põldmaa (füsioterapeut), Jukka Pekka Siljander (arst), Laura Rogenbaum (delegatsiooni juht) ja Kaia Kollo (pressiatašee).

Tagasi üles