Eesti ujuja edestas väga kõrge tasemega paralümpial üht konkurenti

Copy
Susannah Kaul (paremal) teenis 13. koha. Homme võistleb Matz Topkin.
Susannah Kaul (paremal) teenis 13. koha. Homme võistleb Matz Topkin. Foto: Martin Pedaja

Pariisis jätkuvatel paralümpiamängudel teenis Susannah Kaul 100 m seliliujumises 13. koha.

Kui 50 m vabaltujumises ei õnnestunud SS10-klassis võistleval eestlannal ühtegi rivaali seljatada, siis nüüd jäi seljataha hiinlanna Meng Zhang. Kaul läbis distantsi 1.17,76ga.

Eelringi tase kujunes väga tugevaks. Parim oli 1.08,60ga Bianka Pap. Viimasena pääses finaali ehk kaheksa parema sekka Jasmine Greenwood 1.11,93ga. Näiteks viimasel MMil läks piir lukku umbes kolm sekundit kehvema ajaga.

S10-klassi 100 m seliliujumise eelringi tulemused.
S10-klassi 100 m seliliujumise eelringi tulemused. Foto: Kuvatõmmis

«Jään väga rahule! Samamoodi nagu esimese stardi puhul võinuks minu aeg ja ja koht parem olla – need tulemused polnud minu isiklike rekordite lähedased ajad. Küll aga olen väga rahul, et ma siin võistelda sain – tahaksin veel ja veel ujuda,» ütles Kaul võistluse järel pressiteates.

«Kui pärast 50 m vabaltujumise starti tundsin, et minust jäi kõik maha, siis täna oli tunne, et võib-olla jäi väike grammike veel sisse. 100 m on palju ettearvamatum distants ja seda tuleb targasti ujuda. Ei saa enda peale pahane olla, tegin hea esituse.»

Tasub meenutada, et Kaul jäi oma paremate päevade tasemest üsna kaugele, kuna ta sai olümpiale pääsust teada kolm nädalat enne mängude algust. Ettevalmistus jäi lihtsalt liiga lühikeseks.

Paramängudel on rivvi jäänud veel üks eestlane. Homme sulpsab basseini meie suurim medalilootus Matz Topkin. S4-klassi 50 m seliliujumise eelringid algavad laupäeval kell 11.38. Finaalid peetakse samal õhtul.

Tagasi üles