Duplantise teivashüppevõistlusele eelnes karm öö

Copy
Armand Duplantis
Armand Duplantis Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Teivashüppe viimaste aastate valitseja Armand Duplantis näitas Zürichi Teemantliiga etapil, et tal leiduks tõsist sisu ka teistel aladel, alistades 100 m duellis norraka Karsten Warholmi. Järgmisel päeval triumfeeris rootslane ka teivashüppes, kuid seda enda kohta pigem tagasihoidliku tulemusega 5.82.

Novembris 25. sünnipäeva tähistava rootslase ning 400 m tõkkejooksja Karsten Warholmi omavahelisest aasimisest kasvas Zürichis välja duell 100 m jooksus. Duplantis teenis võidu ajaga 10,37, Warholm lõpetas 10,47ga.

Järgmisel päeval ootas 24-aastast rootslast ees ka teivashüppevõistlus. Sellele eelnenud öö oli Duplantise jaoks raske.

«Ta oksendas pool ööd. Võistlusel osalemine oli mõnda aega ebakindel,» ütles Duplantise mänedžer Daniel Wessfeldt ning lisas, et ei tea, mis täpselt halba enesetunnet põhjustas.

Duplantis otsustas siiski osaleda. «Teadsin, et pärast 100 meetri jooksu on raske võistelda, kuid ma ei uskunud, et see saab nii raske olema,» ütles ta Aftonbladetile.

«Mul olid kõikjal krambid, isegi kohtades, mille olemasolust ma teadlik ei olnud. Aga ma ei kahetse midagi,» lisas rootslane.

Võit Zürichis tuli üle noatera, sest ameeriklane Sam Kendricks sai samuti kirja 5.82. Kuna viimane ületas oma algkõrguse aga teisel katsel, võttis võidu siiski Duplantis.

Tagasi üles