VIDEO Tänak Kreeka MM-rallil: s*taks «lihtne» sõit tõesti, see on küll viimane asi, mis sel nädalal juhtub

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sari jätkub pärast mitmenädalast pausi Kreeka etapiga, kus poodiumi- või isegi võidumõtetega on stardis ka Ott Tänak ja Martin Järveoja. 

Neljandal kiiruskatsel jäi õnnetute asjaolude kokkulangemise tõttu tee äärde M-Spordi sõitja Adrien Fourmaux, mistõttu parandasid üldarvestuses kohta ka Tänak ja Järveoja.

Nimelt oli kiires paremkurvis sõidutee ääres suur kivi, millele Fourmaux kergelt otsa sõitis, tekitades oma autole palju kurja. Õnnetus purustas ühtlasi prantslase unistused poodiumikohast ning ta oli sunnitud tänase päeva pooleli jätma.

Fourmaux, kes autot parandada püüdis, andis kohapeal ka kiire intervjuu rally.tv-le: «Meil on kõik varuosad olemas. Aga sisekurvis oli kivi, mida polnud legendis kirjas, sõitsin sellele pihta, see murdis roolivarda. Arvasin, et vahetame asjad lihtsalt välja, aga ma ei saa polte lahti keerata, need on liiga kõvasti kinni. Ma ei teagi, mida teha.»

Tänak tõusis osaliselt Fourmaux' ebaõnnestumise tõttu neljanda kiiruskatse järel kokkuvõttes teiseks, kaotades tol hetkel Ogier'ile 11,7 sekundiga.

Eestlane sõnas katse järel: «Auto tasakaal on nüüd hullem, kui oli enne. Kurvilistes kohtades polnud hullu, aga kiiretes kohtades küll.»

Reporter teatas seepeale, et Fourmaux'il on jamad ja Tänakule on teine koht lihtsalt kätte kukkunud, mispeale vastas eestlane: «S*taks «lihtne» sõit tõesti, see on küll viimane asi, mis sel nädalal juhtub.»

Postimees vahendab Kreeka MM-rallit otseblogis. Loe lähemalt SIIT.

Tagasi üles