Latvala Toyota katastroofilisest päevast: me pole veel alla andnud

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Nikos Katikis / Dppi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Autoralli MM-sari jätkub pärast mitmenädalast pausi Kreeka etapiga, kus poodiumi- või isegi võidumõtetega on stardis ka Ott Tänak ning Martin Järveoja (Hyundai). Toyota meeskonda vaevasid reedel kollektiivselt väga suured tehnilised probleemid.

Jari-Matti Latvala juhitud Toyota WRC-tiimi unistus tootjate maailmameistritiitlist sai täna Kreekas kõva hoobi. 

«See päev on meid päris kõvasti karistanud. Tunnen end veidi ülekoormatuna, aga homme (laupäeval) peame uuesti proovima. Kui Hyundai poolelt midagi juhtub, võib meile avaneda võimalus. Me pole veel kirvest kaevu visanud,» ütles Latvala portaalile Ilta-Sanomat.

Meenutagem siinkohal veidike ralli kulgu ...

Elfyn Evans (Toyota) lõhkus esimesel katsel rehvi ning kaotas selle vahetamise tõttu üle kahe minuti. Kuni lõunase hoolduspausini segas tema Toyotat ka müstiline turbomure, mis pärssis oluliselt tema kiirust. Üks tiitlinõudleja oli kõrgest mängust väljas.

Takamoto Katsuta (Toyota) oli liikumas poodiumikursil, kuid kolmandal katsel lõhkus ta oma Toyotal vedrustuse ning oli sunnitud katkestama. Lõunapausile minnes oli Toyotadest esikümnes vaid esikohta hoidnud Ogier.

Reedese päeva viimase ehk kuuenda kiiruskatse järel pudenes tehnilise rikke tõttu esikolmikust Toyotaga sõitev Sébastien Ogier. Prantslane pääses küll rajale, kuid peagi selgus, et tema ralliautot on tabanud suured tehnilised probleemid, mistõttu ei saanud ta võistluskiirusel sõita.

Võistkondlikus arvestuses juhib WRC-sarja hetkel Hyundai 395 silmaga, talle järgneb Toyota 375 punktiga.

Reedese päeva järel hoiab Kreeka MM-raali üldjärjestuses esikohta Tänak. Dani Sordo on eestlase järel kokkuvõttes teine, kaotust 21,8 sekundit ja kolmandal kohal platseerub Thierry Neuville (+45,2). Kõik need sõitjad on pärit Hyundai meeskonnast.

Parima Toyota sõitjana platseerub Sébastien Ogier neljandal kohal (+2.26,4).

Märksõnad

Tagasi üles