Kullamäe ja Bilbao alistasid Tallinna turniiril Treieri ja Napoli

Copy
Bilbao korvpallur Kristian Kullamäe (nr 77) püüab segada Napoli mängujuhti Kevin Pangost. Kullamäe taga on Kaspar Treier.
Bilbao korvpallur Kristian Kullamäe (nr 77) püüab segada Napoli mängujuhti Kevin Pangost. Kullamäe taga on Kaspar Treier. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas peetava nelja meeskonna korvpalliturniiri teises poolfinaalis alistas Bilbao Basket Napoli Basketi 95:78.

Tegemist on klubidega, kus mõlemas mängib üks Eesti koondislane. Seekord tõmbasid pikema kõrre Kristian Kullamäe ja Bilbao. Kaotaja rolli jäi Kaspar Treier.

Bilbao alustas mängu energiliselt ja pääses esimese veerandaja keskpaigaks 11 punktiga juhtima. Oma panuse andis ka lühikese ajaga 7 punkti toonud Kullamäe. Seejärel pääses Napoligi mängu. Vahe vähendati minimaalseks, poolaeg lõppes Bilbao eduseisul 42:37.

Teise poolaja alguses kordus esimese poolaja stsenaarium. Bilbao käristas kiirelt vahe taas kahekohaliseks, Napoli aga suutis selle veerandaja lõpu eel vähendada 6 silmale. Niisugust vahet nägi tablool korduvalt, ent enamat Napoli ei suutnudki.

Kui Baskimaa klubi korvpallurid tabasid kaugelt enam-vähem pooled visked, siis Itaalia lõunaosa tiim sai igast neljast kolmestest sisse keskmiselt vähem kui ühe. See sai paljuski otsustavaks.

Kullamäe kogus 12 punkti (kahesed 4/3, kolmesed 5/2), 3 lauapalli ja 3 korvisöötu ning oli meeskonna suuremaid korvikütte. Poolakas Tomasz Gielo viskas 16 punkti.

Napolit vedas tsenter Leonardo Tote 18 punktiga. Treieri arvele jäi 9 punkti (kahesed 2/0, kolmesed 6/2, vabavisked 6/3), 3 lauapalli ja 2 korvisöötu.

Laupäeval kell 17 kohtuvad 3. koha mängus BC Kalev/Cramo ja Napoli ning kell 19.45 finaalis Bilbao ja Paris Basketball.

Tagasi üles