VIDEOD Kaks järjestikust rehvipurunemist kukutasid Tänaku liidrikohalt

Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Kreeka rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Kreeka rallil. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Kreeka MM-ralli võttis Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks tumeda pöörde seitsmendal kiiruskatsel, kui kaks järjestikust rehvipurunemist kukutasid nad liidrikohalt.

Esimene rehv lõhkes Eesti duol umbes 5,6 kilomeetri peal. Sellele eelnevast, 4,5 kilomeetri vaheajapunktist oli Tänak sealjuures läbi tulnud kiireima ajaga: ta oli katse võitnud Thierry Neuville'ist 0,1 sekundit nobedam.

Rehvivahetus ise kulges Tänaku-Järveoja jaoks probleemideta. Nad said sellega hakkama minuti ja 21 sekundiga, teenides nõnda RallyTV reporteritelt ohtralt kiidusõnu. «See on üks kiiremaid rehvivahetusi, mida me viimasel ajal näinud oleme,» sõnas reporter Becs Williams.

Seejärel istusid meie mehed taas autosse ja jätkasid kihutamist, et mõne aja pärast taas seisma jääda ja uuesti rehvi vahetada. Siis võttis kogu protseduur ka veidi rohkem aega, sest teine varurehv oli juba vahetatud katkise rehvi all...

Kui Tänak-Järveoja teisegi jalavarju vahetatud said, tuli neil tagatipuks sõita katse lõpuni korralikus tolmupilves. Nimelt oli kaks minutit pärast neid startinud Robert Virves meestest mööda saanud.

Katse lõpuks kaotas Tänak nobedaimale ehk Thierry Neuville'ille 4.06,4 ja pudenes liidrikohalt neljandaks. «Jah... Kaks rehvivahetust. Esimene oli veljelt maas, teisel juhul oli velg ise ära paindunud,» oli meie mehe napp kommentaar.

Nagu öeldud, siis pldarvestuses langes Tänak neljandaks (+3.28,4). Juhib Dani Sordo (1:58.46,2), kellele järgnevad Neuville (+7,2) ja Ogier (+1.48,6).

Tänaku sekelduste tõttu pudenes ka Virves WRC2-klassis teiseks, seda siis kaassaarlase tolmu tõttu. «Jaa, tolm oli päris karm, aga Oti jaoks näivad asjad veel hullemad. Sellisel olukorras pole midagi teha,» ei heitnud ta Tänakule siiski midagi ette. 

Tänaku esimene rehvivahetus:

Tänaku teine rehvivahetus:

Tagasi üles