VIDEO Tiitliheitlusest pudenenud Evansi haavadele raputati Kreekas veel soola

Copy
Elfyn Evans käis autoga üle katuse.
Elfyn Evans käis autoga üle katuse. Foto: @DirtFishRally/X

Sel nädalavahetusel peetakse autoralli MM-sarja Kreeka etapp, kus 11. kiiruskatsel käis autoga üle katuse Toyota ralliäss Elfyn Evans.

Britt käis autoga üle katuse umbes 17. kilomeetri kandis. Midagi hullu õnneks waleslasega lahti polnud ning ta ootas tagant tulnud tiimikaaslase Sébastien Ogier ära, et prantslane saaks tolmuvabalt edasi kihutada. 

Evans sai ikkagi katse katkise autoga lõpuni sõita. «Jäin mahapöördes rööpasse kinni ja käisin üliaeglaselt üle katuse. Aga kahju on tehtud,» sõnas britt pärast katset.

Evansi lootused MM-tiitlist on käest libisenud. Kreeka ralli eel kaotas ta liidrile Thierry Neuville'ile kokkuvõttes 36, Sebastien Ogier'le 9 ja Ott Tänakule 5 punktiga. Ühes praeguse ralliga jääb sõita veel neli etappi.

Pärast 11. katset on britt üldseisus 14. kohal ja kaotab liidrile Neuville'ile 14 minuti ja 45 sekundiga. Esimesed punktid jagatakse juba laupäeva õhtul. Esikohal olev sõitja saab 18 ning tema järel tulevad sõitjad vastavalt 15, 13, kümme, kaheksa, kuus, neli, kolm, kaks ja ühe silma. 

Postimees vahendab Kreeka rallit otseblogis.

Tagasi üles