Rennisõidu MK-etapi finaal lükati edasi, Kelly Sildaru võistleb esmaspäeval

Copy
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Iain McGregor / AP / Scanpix

Eesti aja järgi ööl vastu pühapäeva oleks pidanud toimuma Uus-Meremaal peetava rennisõidu MK-etappi finaal, kus võistlustulle soovis asuda ka Kelly Sildaru. Kehvade ilmastikuolude tõttu lükati võistlus homse peale.

Täpsemalt valmistas võistluse korraldajatele peavalu tugev tuul. Ilm mängis rolli ka kvalifikatsioonis, sest algselt pidi nii meeste kui ka naiste eelvõistlus olema laupäeval, kuid heitlike ilmaolude tõttu toodi see päeva võrra varasemaks.

Eestlastest pidi kohaliku aja järgi kell 9 (Eesti aja järgi südaöösel) finaalis võistlema asuma Kelly Sildaru. Viimati kõige kõrgemal tasemel 2022. aasta detsembris võistelnud eestlanna pidi põlvevigastuse tõttu tegema pika pausi, kuid paar päeva tagasi sai see läbi.

Kelly teenis avalaskumise eest 80,75 ja teisel 81,25 punkti. Nõnda pääses ta viimase ehk kaheksandana pühapäevasesse finaali. Tema seljataha jäi Dillan Glennie 79,25 silmaga.

Meeste konkurents oli veel tihedam. Henry Sildaru sai parimal laskumisel kirja 75,75 punkti, mis andis 39 suusataja seas 12. koha. Finaali viivast 10. kohast jäi lahutama vaid 0,25 silma.

Naiste rennisõidu finaal peetakse Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva kell 2.30

Tagasi üles