Virves jäi Kreeka rallil ülinapilt võiduta

Copy
Robert Virves
Robert Virves Foto: Sander Ilvest

Täna pärastlõunal toimunud 15. kiiruskatsega pandi punkt Kreeka MM-rallile. Eesti ralliäss Robert Virves (Škoda) tuli WRC2-arvestuses teiseks, kaotades ülinapilt soomlasele Sami Pajarile (Toyota).

Viimase kiiruskatse eel kaotas Virves Kreeka MM-ralli WRC2-klassi üldjärjestuses Pajarile 28,5 sekundiga. Seejärel läks elu põnevaks: soomlasel lõhkes viimasel katsel rehv, ta otsustas seda mitte välja vahetada ning jätkas sõitu.

Pajari kaotas WRC2-arvestuses katse võitnud Virvesele finišis 28,5 sekundiga. Kuigi mehed olid pärast viimast kiiruskatset ralli WRC2-sarja üldjärjestuses ajalises mõttes nullis, andis avakatse võit esikoha soomlasele.

«Ma polnud kindel. Üritasin vaadata pealtvaatajate nägudelt, kas võitsin või mitte. Näha nende emotsiooni. Läks üks-kaks minutit, kuniks sain teada, et võitsin. Meil oli Robertiga äge võitlus,» selgitas Pajari finišijärgseid mõtteid.

Ta teadis, et rehvivahetusega läinuks veel rohkem aega kaotsi. «Üritasin lihtsalt täiega suruda ja loota, et ratas katki ei lähe.»

Virvese näol oli RallyTVga vesteldes kerge muie. «Muidugi on see vahe praegu liiga väike. Mõtled ikka, et see võinuks minna vastupidi. Aga usun, et Sami väärib seda. Ta tegi üldiselt tugeva ralli. Põnev on olnud näha, kuidas tema Rally2 karjäär on liikunud üha üles. Aus, et ta sel korral võitis. Meil oli JWRCs ägedaid heitlus. Tore näha, et mõlemad liigume koos kõrgemale,» sõnas ta.

«Oli tuhandeid hetki, kus see kümnendik võinuks tulla. Aga meil oli viimasel katsel ja käigukastiga probleeme. Iga kord, kui käigu alla vahetasin, jäi kang kaugemale kinni. Lõpuks pidin pidurdustel hoogu maha võtma, et mitte kasti ära lõhkuda. Kui nüüd sellele mõelda, siis... Võib-olla polnud mureks parim aeg.»

Ühtlasi tähistab see saavutus Virvese parimat kohta WRC2-arvestuses: varasemalt on ta olnud korra kolmas, seda tänavu Poolas.

Ühtlasi tähistas Virvese ja Pajari tihe konkurents kõige napimat võitu MM-rallide arvestuses. Varasem rekord pärines 2011. aastast Jordaaniast, kus Sébastien Ogier edestas Jari-Matti Latvalat 0,2 sekundiga.

Märksõnad

Tagasi üles